Rajad olid füüsiliselt väga rasked ja samal ajal ka orienteerumistehniliselt äärmiselt keerukad, sest järsud ja kõrged mäenõlvad olid täis arvukaid igas suuruses kive ja kaljusid ning sageli varjas nähtavust väga tihe taimestik. Meeste raja linnulennuline pikkus oli 5,4 km, tõusude summa 320 meetrit.

Eestlastest pääsesid hommikusest eeljooksust finaali Timo ja Lauri Sild. Mõlemad tegid eestlaste jaoks väga võõral maastikutüübil südikad sooritused.

Timo Sild, kelle senine parim individuaalne MM-tulemus on lühiraja 8. koht 2018. aastal, lõpetas täna 11. kohaga, kaotust võitjale kogunes 4.11.

„Ääretult karm maastik, teisest punktist peale algas meeletu võitlus taimestikuga kivisel ja ülimalt ebatasasel aluspinnal. Sain kohe aru, et rajameistrite prognoositud võitja aega, 35 minutit, ei jookse täna keegi välja. Keskendusin tehnilisele sooritusele ja püüdsin minimeerida vigu," sõnas Timo Sild. "Arvan, et see tuli mul nii keerulise maastiku kohta üsna hästi välja, jään tänase tehnilise sooritusega rahule. Füüsiliselt oli hommikune kvalifikatsioonijooks veel jalgades ja kogu aeg oli tunne, et peaks ikka kiiremini jooksma“.

Lauri Sild püsis kaks kolmandikku rajast esikahekümne konkurentsis, lõpus tempo pisut rauges ja lõppkohaks jäi 23., kaotust võitjale tuli 9.07.

“See rada on tõsise orienteeruja „märg unenägu“ , sellist jookseks hea meelega veel," lisas Lauri Sild. "Jalad tundusid paraku nii hommikul kui ka finaalis rasked ja tõusud tihedates mustikapuhmastes mätlikul ja kivisel pinnasel olid tõsiseks katsumuseks. Tehniliselt oli rajameister planeerinud vägeva ja vaheldusrikka raja. Tegin raja lõpuosas ka ühe umbes minutilise vea, aga suurem osa kaotusest tuli füüsilise soorituse arvelt."

Oma viienda MM-kulla, sealhulgas teise lühirajalt teenis šveitslane Matthias Kyburz ajaga 39.31. Hõbeda sai rootslane Gustav Bergman (+0.40) ja üllatuspronksi ukrainlane Ruslan Glibov (+0.47).