Meenutuseks veidi eilsest õhtust. 28-aastane Tomljanovic võitis 50 minutit kestnud avaseti 6:4. Teises setis juhtis austraallanna 3:0, kui britt Raducanu küsis meditsiinilist pausi. Peagi lahkus noor tennisist koos arstidega väljakult. Mõneminutilise pausi järel läks Raducanu treener mängu peakohtunikule teatama, et britt ei saa kohtumist jätkata.

Veel teisipäeva hommikulgi polnud selge, mis Raducanuga täpsemalt juhtus. Sky Sports kirjutas, et 18-aastasel tennisistil tundus olevat kehv enesetunne ning tal oli kergeid raskusi hingamise kontrolli alla saamisega.

Täna pärastlõunal avas tulevikutäht sotsiaalmeedias loobumise tagamaid. "Tahan kõigile teada anda, et tunnen täna hommikul end juba palju paremini. Esiteks õnnitlen Ajlat suurepärase esituse eest. Mul on kahju, et meie kohtumine niimoodi lõppes," kirjutas Raducanu. "Mängisin sel nädalal imelise publiku ees elu parimat tennist ning ilmselt kõik kogetu jõudis mulle kohale lõpuks."

"Esimese seti lõpus, pärast paari intensiivset punktivahetust läks minu hingamine raskemaks ning tundsin end uimasena. Meditsiinitiim soovitas mul kohtumise lõpetada. Kuigi see tundus elu kõige raskem otsus, ei olnud ma võimeline seda jätkama," tõdes britt. "Tänan kõiki, kes mulle igal mängul kaasa elasid. Tahtsin väga teie jaoks võita."

Raducanu tänas seejärel veel Wimbledoni turniiri korraldajaid, oma meeskonda, kohalikku tenniseliitu, vanemaid ja sõpru. "Eilne õhtu aitab mul mõista, mida läheb tarvis, et tipptasemel mängida. Hindan kõike, mida koos saavutasime ja tulen tugevamana tagasi."