Neljapäeval, kui tema järjekordne palgapäev, järjekorras juba kümnes taoline kätte jõudis, heitis USA meedia kentsakale palgasüsteemile veidi valgust.

"See on imeline, kuidas inimesed mind kogu aeg peatavad. Nad unustavad mu sünnipäeva, kuid ei unusta kunagi 1. juulit. Ma saan sel päeval rohkem sõnumeid ja kõnesid kui ühelgi teisel päeval," rääkis Bonilla USA TODAY Sportsile.

"Võõrad inimesed tulevad mu juurde ja ütlevad: "Mu jumal, see on parim diil, mis kunagi on tehtud!" Ma lihtsalt tänan neid. Nad on väga lugupidavad ja arvavad, et see on suurepärane."

2000. aastal, kui Mets Bonilla ennetähtaegselt klubist minema kupatas, jäi klubi talle võlgu 5,9 miljonit dollarit. Selle asemel, et see summa korraga ära tasuda, lepiti kokku, et Bonillale kantakse igal aastal ligi 1,2 miljonit dollarit alates 2011. aasta 1. juulist tervelt 25 aastat. Juurde arvestati veel 8-protsendiline intress.

Ajal, mil selline leping Bonillale välja räägiti, olid Metsi eelmised omanikud ehk Wilponi ja Katzi perekonnad investeerinud "ajaloo suurimaks aferistiks" tituleeritud endise Wall Streeti suurärimehe Bernie Madoffi püramiidskeemi, mis pidi aastate pärast sisse hakkama tooma ulmelisi summasid. 150 aastaks vangi mõistetud kelm suri tänavu aprillis vanglas.

Metsi uus omanik Steven Cohen, kes ostis klubi eelmisel aastal, on 1. juuli ristinud lausa Bobby Bonilla Päevaks, tähistades sellega irooniliselt eelmiste omanike naeruväärset kokkulepet.

Et Metsi kahju kuidagigi korvata, tähistatakse seda päeva suurejooneliselt 28. juulil, kui kohtutakse Atlanta Bravesiga. Koostöös Airbnb-ga saavad neli fänni vaadata mängu VIP-loožist, veeta öö kahes kaheinimese voodis, kasutada hommikul Metsi jõusaali ja duširuumi ning ka ise päev pärast matši esimesest pesast palli välja visata. Sellise eksklusiivse pileti hind on 250 dollarit ning esimesele ostjale teeb Benilla personaalse videotervituse.