Maailma 75. reket Ajla Tomljanovic oli võitnud avaseti 6 : 4 ning juhtis teises setis 3 : 0, kui Raducanu küsis meditsiinilist pausi ja lahkus koos arstidega väljakult. Mõneminutilise pausi järel läks Raducanu treener mängu peakohtunikule teatama, et tennisist ei saa kohtumist jätkata.

Esimeses setis ei reetnud veel miski, et Raducanut võiks mingi tervisemure kimbutada. Nagu varasemates ringideski, elas publik talle tuliselt kaasa ning mängija näis ka ise fännide toetust ja enda õnnestumisi nautivat. Kui tagantjärele üldse mingeid märke lugeda saab, siis paistis Raducanu mängu alguses varasemast väsinuma ilmega, kuid tema väljakul liikumisse see ei kandunud.

"Mul on Emmast kahju. Ilmselgelt sai seda kõike tema jaoks liiga palju, mis on arusaadav. Pean silmas kõike seda, mida temast viimased kuus nädalat räägiti," vahendab Daily Mail McEnroe BBC stuudios öeldud sõnu, viidates Raducanule lootuste peale panemisele avalikkuse poolt.

Samas ei saanud Raducanult Wimbledonis nii kaugele jõudmist kuidagi eeldada või nõuda, sest tegu on siiski mängijaga, kes WTA turniiridel polnud varem ühtegi matši võitnud. Alustuseks anti talle üldsegi kvalifikatsiooni vabapääse, mis muudeti hiljem põhiturniiri wild card'iks, sest ta suutis Nottinghami ITF-i turniiril üllatada kogenud Ungari tennisisti Timea Babosit.

"Kui palju mängijad seda taluvad? Vaadake neid poisse ja tüdrukuid, kes on nii kaua vastu pidanud, kui hästi nad seda kõike võtavad," jätkas McEnroe.

"Kutid suudavad rahulikuks jääda ja need tüdrukud on absoluutselt imelised. Me peame tunnustama mängijaid, kes on selleks võimelised ning loodetavasti õpib ta sellest kogemusest midagi."

Raducanu isa Ian ei osanud ajalehele Times öelda, miks ta tütar mängus Ajla Tomljanovici vastu meditsiinilise vaheaja võttis. "Ma arvan, et asi on selles tasemes," ütles ta. Küsimusele, kas närvid vedasid alt, vastas ta: "Kes teab?"

Pingetaluvusele viitas ka endine Briti esinumber Laura Robson, kes 2013. aastal jõudis Wimbledoni neljandasse ringi 19-aastaselt. "Võib-olla sai pinge ta kätte. See käib Wimbledonis brittidega kaasas," ütles ta.

Sotsiaalmeedia kasutajad on McEnroe väljaütlemise pärast tagajalgadel. "McEnroed kuuldes tekib kaks küsimust: 1. Kas ta on purjus? 2. Kas saaks olla veel midagi ärritavamat, kui mees, kes ütleb naisele, et tal pole valus, vaid ta on lihtsalt emotsionaalne? Palun öelge talle, et ta lõpetaks," põrutas Briti ajakirjanik Harriet Minter.

Ka Tomljanovic leidis pressikonverentsil, et McEnroe läks veidi üle piiri. "Temast on kindlasti karm seda öelda. Olen kogenud midagi sarnast, aga mitte sellises ulatuses. Ma tean, et see on päris asi. Olen rääkinud sportlastega, kes on selle läbi elanud. See pole kerge," ütles Austraalia tennisist, kes kohtub täna veerandfinaalis maailma esireketi Ashleigh Bartyga.