Iga-aastasel sõuüritusel pidanuks Toyota tiimist osalema Jari-Matti Latvala, Elfyn Evans ning kolmekordne Dakari ralli võitja Nasser Al-Attiyah.

Latvala selgitas DirtFish.com-i vahendusel, et otsus langetati turvakaalutlustel. "Me pidime selle otsuse tegema. Loomulikult on meil kahju, et me tulla ei saa. Isiklikult olen alati Goodwoodi nautinud - see on väga kena üritus," rääkis soomlane.

"Kuid me peame olema mõistlikuid ning praegusel ajal on mõistlik olla nii ettevaatlik kui võimalik, kui asi puudutab pandeemiat. Meil on paar päeva pärast Goodwoodi tulemas Rally Estonia ning me peame tegema kõik mis võimalik, et püsida tervena."

Briti valitsus lubas Goodwoodi festivalil toimuda Ürituste Uurimise Programmi raames, et saada täpsemalt aru koroonaviiruse levikust. Sellel osalejad peavad 48 tundi enne saabumist andma negatiivse koroonaproovi või olema 14 päeva varem täielikult vaktsineeritud.

Evans tunnistas samuti, et kuna Suurbritannias teist aastat järjest autoralli MM-etappi ei toimu, ootas ta Goodwoodi festivali väga.

"Ma mõistan tiimi otsust. Sellest on kahju," ütles waleslane. "Suurbritannia rallit sel aastal pole, seega oleks olnud kena koju tulla, näha fänne ja neile üks sõu püsti panna. Olime koos Jari-Mattiga Speedweekil eelmisel aastal ning nautisime seda. Aga nagu ta ütles, peab fookus olema WRC etappidel."

Toyota tuleb Rally Estoniale kindla liidrina nii sõitjate kui ka meeskondade arvestuses. Sebastien Ogier juhib Evansi ees 34 ja Thierry Neuville'i ees 56 punktiga. Tiimide punktitabelis on Toyotal Hyundai ees täpselt poole hooaja peal 59-punktiline edumaa.