Samuti oli üritus CREO Eesti Karikasarja viies etapp kõikidele vanuserühmadele (välja arvatud harrastajad). Põhidistantsi meeste arvestuses krooniti Eesti meistriks Henry Räppo ajaga 01:48:19, kellele järgnesid Kevin Vabaorg ning Johannes Sikk. Naiste põhidistantsi võitis Hanne Grete Hanvere ajaga 02:15:43, teisele kohale tuli Relika Toome ning kolmandale Liisi Alamaa. Teiste seas võtsid üritusest osa ka IRONMAN 70.3 Tallinn võistluseks valmistuvad Luisa ning Taavi Rõivas. Kokku osales kolmel distantsil ligi 500 sportlast.

Meeste põhidistantsi võitja Räppo kommenteeris võistlust järgnevalt: “Ujumine oli okei, isegi imestasin, et kohe vahe sisse sain. Rattas esimene ring oli hirm, et teised tulevad järgi, kuid teisel ringil valmistusin juba jooksuks. Jooks oli kontrollitud," rääkis Räppo.

Eilse võistluspäeva jooksul anti kolm starti: esimesena läksid rajale noored ja harrastajad (375 m ujumist, 10 km rattasõitu, 2,5 km jooksu), seejärel lapsed (150 m, 4 km, 1,3 km) ning lõpuks juuniorid ja harrastajad (750m, 20 km, 5 km) ning vanuseklassi sportlased (1,5 km, 4 40 km, 10 km).

Järgmisena saavad triatlonihuvilised end proovile panna Otepää triatlonil 25. juulil, mille raames toimuvad ka Balti meistrivõistlused triatlonis.