Videost on näha, kuidas Dembele ja Griezmann viibivad ühes hotellitoas, kus on parasjagu ka asiaatidest tehnikud, kes televiisorit parandavad. Dembele, kes ise sotsiaalmeediasse olukorda filmib, küsib seejärel Griezmannilt: "Kõik need koledad näod on siin selleks, et sa saaksid PES-i (Pro Evolution Soccer, jalgpalli videomäng - toim) mängida. Kas sul häbi pole?" tõlkis Daily Mail prantslase juttu.

"Missugune tagurpidi keel see veel on? Kas te olete siin riigis tehniliselt arenenud või mitte?" jätkas FC Barcelona pallur Aasia päritolu meeste osas. Ka Griezmann ütleb videos midagi, kuid tema juttu ei suudetud tuvastada.

Video pole filmitud tänavuse jalgpalli EM-i ajal, vaid hoopis 2019. aastal. Küll aga läks video nüüd sotsiaalmeedias lendu ning seetõttu on mõlemad FC Barcelona mängijad avalikkuses kriitikarahe alla sattunud.

Mõlemad mehed otsustasid esmaspäeval juhtunu eest vabandada. "Viimaste päevade jooksul on üks 2019. aastast pärit video sotsiaalmeedias levima hakanud. See kõik juhtus Jaapanis," kirjutas Dembele sotsiaalmeedias. "See oleks võinud juhtuda ükskõik, mis maailma otsas ning ma oleksin end ikka samamoodi väljendanud. Ma ei soovinud ühtegi kogukonda solvata. Ma lihtsalt juhuslikult kasutasin sõbra läheduses sellist väljendusviisi. See polnud kuidagi nende inimeste päritoluga seotud."

"Mõistan aga, et see võis neile haiget teha. Seetõttu vabandan nende ees siiralt," lisas Dembele.

"Olen olnud alati igasuguse diskrimineerimise vastu," ühines Griezmann. "Viimastel päevadel on teatud inimesed jätnud minust teistsuguse mulje, kui ma päriselt olen. Lükkan kõik süüdistused tagasi. Vabandan ühtlasi, kui olen oma Jaapani sõpru solvanud."

ESPN kirjutab, et ei Barcelona, Hispaania jalgpalliliit ega Prantsusmaa jalgpalliliit pole teatanud, kas mängijaid ka mingisugune karistus ees ootab. Nii Griezmann kui Dembele kuulusid tänavu suvel Prantsusmaa koondisesse, kes EM-i kaheksandikfinaalis Šveitsi vastu konkurentsist langesid.