Läti Delfi informatsiooni kirjutas esialgu, et lätlane tähistas koos tiimikaaslastega pühapäeval ehk 4. juulil USA iseseisvuspäeva, kui pidustuste käigus tabas üks ilutulestiku rakett lätlast südamepiirkonda.

Peagi hakkas USA meedias levima täpsem versioon, mis Kivlenieksiga ikkagi juhtus. Novi politsei leitnant Jason Meier rääkis Detroit Newsi vahendusel veidi lähemalt, mis lätlasega juhtus. Ameeriklase sõnul viibisid mitmed inimesed suures mullivannis, kui juhtus "ilutulestikuga seotud õnnetus". Mullivannist välja saada üritanud Kivlenieks libises ääre peal ning kukkus peaga õnnetult vastu betooni. Lätlane toimetati haiglasse, kus ta surnuks kuulutati.

"Oleme šokeeritud. Edastame sügava kaastunde tema emale Astridale, perekonnale ja sõpradele," sõnas Blue Jacketsi president John Davidson pressiteate vahendusel. "Kivi (Kivlenieksi hüüdnimi - toim) oli erakordne mees, kes tervitas iga päev kõiki oma naeratusega. Seda panust, mida ta nelja aasta jooksul meie klubile andis, ei unusta keegi."

Kivlenieks osales Läti koondisega 21. maist 6. juunini Riias toimunud MM-il, kus Läti koondis jäi pidama alagruppi. Kivlenieks esindas suurturniiril riiki neljas kohtumises. Näiteks aitas ta alagrupis võõrustajad ajaloolise võiduni hilisema maailmameistri Kanada üle. Toonases kohtumises valiti ta ka mängu parimaks mängijaks.

Igapäevaselt teenis Kivlenieks leiba NHL-i klubis Columbus Blue Jackets, mille süsteemi ta kuulus. Viimasel neljal hooajal mängis lätlane peamiselt siiski NHL-ist klass madalamas liigas AHL klubis Cleveland Monsters. Maailma tugevaimas hokiliigas sai Kivlenieks kirja kaheksa kohtumist.