Tasavägine avapoolaeg lõppes viigiseisul 52:52. Sloveenid tegid vahe sisse kolmandal veerandajal, mille järel juhiti 80:69. Sloveenia suutis viimasel vaatusel edu hoida ning seda ka suuremaks kasvatada. Lõpuks võeti ikkagi 11-punktiline võit.

Sloveenide võtmemängijaks kerkis oodatult Luka Doncic, kes viskas üleplatsimehena 31 punkti. Lisaks noppis ta 11 lauapalli ja jagas 13 resultatiivset söötu. Vlatko Cancar lisas 18 ja Jaka Blažic 16 punkti. Mike Tobey panustas võitu 13 silma.

Leedulaste poolelt kogusid Jonas Valanciunas, Mantas Kalnietis ja Arnas Butkevicius võrdselt 14 silma. Kahekohalise punktiarvuni jõudsid ka Eimantas Bendžius (11) ja Marius Grigonis (10). Domantas Sabonis jäi üheksa punkti peale.

Valusa kaotuse saanud Leedu jääb esmakordselt pärast iseseisvuse taastamist olümpiamängudelt eemale. Valitsev Euroopa meister Sloveenia sõidab omakorda esmakordselt suveolümpiale.

Belgradis toimuval kvalifikatsiooniturniiril lähevad finaalis vastamisi Serbia ja Itaalia. Kohtumine algab kell 21.30.

Horvaatia turniiril selgitavad olümpiamängudele pääseja Saksamaa ja Brasiilia. Kohtumine algas kell 20.30.

Kanadas toimuval neljandal turniiril on finaalis vastamisi Tšehhi ja Kreeka. Otsustav kohtumine algab Eesti aja järgi ööl vastu esmaspäeva kell 02.05.