Ostapenko kutsus väljakule arsti, olles kolmandas setis 0:4 kaotusseisus. Tomljanovic, reageeris sellele päris teravalt, öeldes kohtunikule, et Ostapenko valetab oma vigastuse kohta.

"Tal ei olnud terve mängu ajal mitte midagi valesti, miks ta siis nüüd järsku pausi palub?" ütles Tomljanovic vahejuhtumi ajal kohtunikule.

"Ma olen ka eelnevalt olnud situatsioonides, kus mängijad kasutavad arstipause, et rikkuda oma vastase rütmi. Tavaliselt siis, kui ollakse suures kaotusseisus. Ma tean, kui keegi on vigatatud ja kui keegi pole. Ta võib ju öelda, et ta oli vigastatud, aga mina seda ei usu," sõnas Tomljanovic mängujärgsel pressikonverentsil.

Ostapenko ei jäänud vastust võlgu, süüdistades austraallannat lugupidamatuses. "Ta ei saa midagi öelda, sest ta ei tea mitte midagi mu vigastuse kohta. Ma leian, et see oli väga lugupidamatu tema poolt, sest iga tennisist või sportlane võib vigastada saada," ütles värskelt Eastbourne’i finaalis Anett Kontaveidi alistanud Ostapenko.

Tomljanovic võitis kohtumise vaatamata Ostapenko väidetavatele viguritele 4:6, 6:4, 6:2 ja kohtub 16 parema hulgas brittide imelapse Emma Raducanuga.