Nii Hamilton kui Mercedese boss Toto Wolff olid varasemalt teatanud, et soovivad vältida möödunud hooaja järel tekkinud olukorda, kui britt sai lepingu tänavuseks aastaks paika alles loetud kuud enne hooaja algust. Nii hakkasid osapooled sedapuhku varakult läbirääkimisi pidama ning said juba hooaja keskel uuest lepingust teatada.

"Raske uskuda, et olen selle uskumatu tiimiga juba üheksa aastat koos töötanud. Mul on hea meel, et jätkame partnerlust veel kahe aasta võrra," sõnas Hamilton F1 kodulehe vahendusel.

"Kuna 2022. aastal algab F1-s uus ajastu, pole ühtegi paremat sõitjat peale Lewise, kes võiks meie tiimis olla," lisas Wolff. "Tema saavutused räägivad enda eest. Naudime seda lahingut, mis meil tänavu (Red Bulliga) käib. Seetõttu tahtsime lepingu varakult paika panna, et miski ei segaks rajal toimuvat."

Kui Hamiltoni jätkamist Mercedeses peeti tõenäoliseks, siis hoopis suuremad küsimärgid on tiimikaaslase osas. Valtteri Bottase leping lõppeb koos tänavuse aastaga. Üha enam on vormelimaailmas spekuleeritud, et soomlase asemel võib saada võimaluse Mercedese juunior George Russell, kes esindab Williamsit.