Kui hispaanlaste puurilukk Unai Simon tegi penaltiseerias kaks tõrjet, siis šveitslaste väravavaht Yann Sommer oli suuresti põhjus, miks kohtumine üldse nii kaugele venis. Šveitslane sai ka penaltiseerias ühe tõrje kirja, kuid sellest lõpuks ei piisanud.

Hispaanlaste sangariks kerkinud Simon tunnustas kohtumise järel Sommerit. "Me väärisime võitu. Ausalt öeldes oleksin mängu parima mängija tiitli andnud Sommerile," rääkis väravavaht UEFA kodulehe vahendusel.

Poolfinaalis ootab Hispaaniat ees kas Belgia või Itaalia. "Peame poolfinaalile vastu minema värskena, enesekindlalt ning hoidma pead kõrgel," jätkas Simon. "Oleme siin nüüd selleks, et EM ära võita."

"Õnnitlused Hispaaniale. Nad proovisid kõike ja lõpuks võitsid penaltitega. Olen oma mängijate üle väga uhke," sõnas šveitslaste juhendaja Vladimir Petkovic. "Minu mängijad olid tänase õhtu kangelased. Oleksime väärinud poolfinaali jõudmist."

"Mul on kahetised tunded," lisas Petkovic. "Võime olle uhked enda üle ja lahkume siit pea kõrgel. Samas olime poolfinaalile nii lähedal ning seda tihti ei juhtu. Positiivseid tundeid on negatiivsetest siiski rohkem."