Inglismaa alustas kohtumist suurepäraselt ning juba neljandal minutil leidis Raheem Sterling hea sööduga Harry Kane’i. Koondise kapten kasutas olukorra oskuslikult ära ning viis inglased juhtima.

Avapoolajal rohkem väravaid ei löödud, kuid teine poolaeg algas kohe tulevärgiga. 46. minutil lõi peaga palli väravasse Harry Maguire. 50. minutil lõi jõudis peaga tabamuseni Kane ning 63. minutil suutis peaga palli võrku lüüa ka Jordan Henderson.

Nii tegid seekordses kohtumises skoori nii Tottenhami, Manchester Unitedi kui ka Liverpooli kaptenid. Seejuures Hendersoni jaoks oli see esimeseks korraks Inglismaa koondise eest värav lüüa.

Maguire’i ja Hendersoni osas oli turniiri eel suuri küsimärke ning mehed paranesid vigastustest vahetult enne turniiri. Maguire on praeguseks tõusnud taas selgeks põhimeheks ning Henderson on keskväljal esimeseks vahetusmeheks.

Kui Inglismaa jõudis teist suurturniiri järjest poolfinaali (sama suudeti ka 2018. aasta MM-il), siis Euroopa meistrivõistlustel mängiti nelja parema seas viimati 1996. aasta kodusel EM-il.

Inglismaa läheb nüüd poolfinaalis vastamisi Taaniga, kes seljatas veerandfinaalis 2:1 Tšehhi.

Seekordse turniiri poolfinaalid ja finaal peetakse Londonis Wembley staadionil.
Ukraina vs Inglismaa.
Ukraina kuulus C-alagruppi, kus saadi Hollandi ja Austria järel kolmas koht. Esimeses alagrupimängus kaotati 2:3 Hollandile, seejärel alistati 2:1 Põhja-Makedoonia ja grupi viimases mängus jäädi 0:1 alla Austriale. Ukraina oli lõpuks viimane meeskond, kes kaheksandikfinaali pääses.

16 parema seas läks Ukraina vastamisi Rootsiga. Kuigi Rootsi oli selge favoriit, siis Ukraina suutis lisaajal löödud väravast teenida 2:1 võidu.

Inglismaa kuulus D-alagruppi, kus saadi Horvaatia, Tšehhi ja Šotimaa ees esikoht. Inglased alustasid turniiri 1:0 võiduga Horvaatia üle, seejärel viigistati 0:0 Šotimaaga ning lõpetuseks alistati 1:0 Tšehhi.

Kaheksandikfinaalis läksid inglased vastamisi pikaaegse rivaali Saksamaaga ning teenisid magusa 2:0 võidu.

Ukraina ja Inglismaa eeldatavad algkoosseisud:

Ukraina: Buštšan; Karavajev, Zabarni, Krõvtsov, Matvijenko, Zintšenko; Sõdortšuk, Stepanenko, Šaparenko; Jarmolenko, Jaremtšuk.

Inglismaa: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Henderson, Phillips; Saka, Mount, Sterling; Kane.

„Oleme oma põhieesmärgi juba täitnud ja edasi on kõik ainult boonus. Inglismaa koondisel on kindlasti hoopis teistsugune surve. Neid nähakse favoriitidena, kuid kõik teavad, et jalgpallis võib kõike juhtuda. Valmistume väga tõsiselt ja tahame Inglismaad üllatada. Näeme, et Gareth Southgate on teinud väga head tööd. Nad on ilma igasuguse kahtluseta üks paremaid võistkondi maailmas. Teame täpselt, et meie vastane on väga tugev ja meid ootab ees raske kohtumine,” sõnas uefa.com’i vahendusel Ukraina peatreener Andrei Ševtšenko.

„Ukraina on korralik meeskond. Andrei (Ševtšenko) on teinud meeskonnaga head tööd ja see on avaldanud mulle muljet. Neil olid eelmisel sügisel mõned rasked hetked, kuid nad on tulnud hästi tagasi. Seejärel tegid nad MM-valikmängus Prantsusmaaga viigi ning nüüd said väärt võidu Rootsi üle. Kui anname neile ruumi, siis nad on võimelised ründama ja neil on ründeliinis mitmed head mängijad. Olema ühe takistuse ületanud, kuid me ei ole veel eesmärgini jõudnud. Tahame oma teekonda jätkata,” lisas omalt poolt inglaste juhendaja Gareth Southgate.