Taani asus juhtima juba 5. minutil, kui nurgalöögist tulnud palli saatis peaga väravasse poolkaitsja Thomas Delaney. Taanlased suurendasid eduseisu 42. minutil, kui Joakim Maehle tsenderduse saatis jalaga väravasse Kasper Dolberg. Dolbergi jaoks oli see kolmandaks tabamuseks sel EM-il.

Tšehhi tuli seejärel teisele poolajale vastu väga maruliselt ning juba 49. minutil saadigi värav kirja. Tabamuse autoriks oli Patrik Schick, kellele see oli viiendaks tabamuseks sel finaalturniiril.

Viis väravat on kirjas ka Portugali staaril Cristiano Ronaldol ehk parima väravaküti edetabelis jagatakse nüüd kahekesi esikohta.

Taani jõudis Euroopa meistrivõistlustel viimati poolfinaali 1992. aastal. Mäletatavasti võitis Taani toona kogu turniiri.

Taani läheb poolfinaalis vastamisi Inglismaa ja Ukraina vahelise kohtumise võitjaga.
Tšehhi vs Taani.
Taani mängis B-alagrupis, kus saavutati Belgia järel teine koht. Alagrupis kaotas Taani esmalt 0:1 Soomele, seejärel jäädi 1:2 alla Belgiale, kuid kolmandas matšis seljatati Venemaa 4:1.

Kaheksandikfinaalis tegi Taani taas kindla esituse ning Wales löödi auti tulemusega 4:0.

Tšehhi mängis D-alagrupis, kus saadi Inglismaa ja Horvaatia järel kolmas koht. Tšehhid alustasid 2:0 võiduga Šotimaa üle, seejärel viigistati 1:1 Horvaatiaga ning viimases alagrupimängus kaotati 0:1 Inglismaale.

Kaheksandikfinaalis pakkus Tšehhi selle turniiri ühe suurema üllatuse, kui 2:0 mängiti üle alagrupis kõik kolm kohtumist võitnud Holland.

Tšehhi ja Taani eeldatavad algkoosseisud

Tšehhi: Vaclík; Coufal, Čelustka, Kalas, Kadeřábek; Holeš, Souček; Masopust, Barák, Ševčík; Schick.

Taani: Schmeichel; Christensen, Kjær, Vestergaard; Wass, Højbjerg, Delaney, Mæhle; Braithwaite, Dolberg, Damsgaard.

„Taani tugevus peitub just meeskondlikkuses ja ühtsuses. Nende mängustiil on meile sarnane. Me ei tohi üheski detailis järgi anda, peame olema sama keskendunud nagu nemad. Üks väike eksimus võib otsustada kogu kohtumise saatuse. Olen veendunud, et just meie suudame olla selleks meeskonnaks, kes kasutab vastase eksimuse ära. Arvan, et tuleb väga võrdne kohtumine, kus otsustavaks saavad pisidetailid,” sõnas uefa.com’i vahendusel Tšehhi peatreener Jaroslav Šilhavy.

„Saame motivatsiooni igalt poolt. Teeme seda kogu Taani nimel. Meil on kaks suurt unistust: tahame võita ja inspireerida inimesi. Meil on oma tööplaan paigas ja tahame sellest kinni pidada. Edasi peame juba lähtuma taktikalistest nüanssidest, positsioonidest väljakul ning mängijate individuaalsest kvaliteedist. Üritame alati leida mängijatele vastava mänguplaani. Olen kindel, et Tšehhi koondise jaoks on olukord sarnane,” lisas omalt poolt Taani juhendaja Kasper Hjulmand.

Kui Tšehhi koondisel on põhimehed rivis, siis Taani puhul on küsimärgiks keskkaitsja Simon Kjaeri ja poolkaitsja Thomas Delaney tervislik seisund. Mõlemad mehed pidid Walesiga peetud matšis kerge trauma tõttu väljakult lahkuma. Seni on oldud mõlema mehe tervenemise osas positiivselt meelestatud. Samas on Hjulmand tõestanud, et ta võib pingilt tõsta mehi, kellest saavad mängumuutjad. Nii on juhtunud Mikkel Damsgaardi ja Kasper Dolbergiga.