Kroos mängis Saksamaa jaoks kaheksandikfinaaliga lõppenud EM-finaalturniiril kaasa kõik kohtumised algusest lõpuni. Kokku on ta karjääri jooksul Die Mannschafti eest väljakule astunud 106 korda.

Oma sotsiaalmeediasse postitatud avalduses ütles ta, et "järgmist korda enam ei tule".

"Oleksin väga soovinud ning andsin selle nimel endast kõik, et lõpetaksin 109 mängu peal ja suure tiitli, Euroopa meistrikullaga. Tegin selle otsuse juba ammu. Mulle on olnud pikalt selge, et minust pole 2022. aasta Katari MM-il enam asja," jätkas ta.

"Peamiselt sellepärast, et ma tahan järgnevatel aastatel täielikult keskenduda oma eesmärkidele Madridi Realiga. Lisaks kavatsen endale praegusest hetkest lubada puhkusi, mida mul pole koondisemängijana olnud 11 aastat. Ning pealegi tahan abikaasa ja isana olla olemas oma naise ja kolme lapse jaoks."

"Oli suur au kanda seda särki nii pikalt. Tegin seda usu ja kirega. Tänan kõiki fänne ja toetajaid, kes mind kandsid ja toetasid oma aplausi ja hõigetega. Tänan ka kriitikuid, kes andsid mulle lisamotivatsiooni."

"Kõige lõpuks tahan öelda suur tänu Jogi Löwile, kes tegi minust koondisemängija ja maailmameistri. Ta usaldas mind. Oleme koos kirjutanud ühe pika eduloo - see on olnud suur au. Soovin palju edu ja kordaminekuid ka Hansi Flickile," tänas ta ametist lahkuvat peatreenerit Joachim Löwi ja saatis parimad soovid koondise järgmisele juhendajale.

Kroos tegi koondisedebüüdi 2010. aastal 20-aastaselt. Suurturniiridel on ta käinud viiel korral, sealhulgas Saksamaa võiduga lõppenud 2014. aasta MM-il.