Hispaania läks Peterburis peetud kohtumist 8. minutil juhtima, kui Jordi Alba kauglöök võttis rikošeti Šveitsi poolkaitsjast Denis Zakariast ning maandus Yann Sommerile püüdmatult väravõrus - Zakariale läks kirja omavärav, mida sel turniiril on nähtud juba kümme tükki.

Šveitslased ei lasknud pead norgu ja jätkasid viigivärava jahtimist, mis neil 68. minutil ka õnnestus, kui Hispaania kaitsjate segaduse tõttu ja õnnega pooleks sattus pall karistusalas Remo Freuleri jala peale, kes leidis lühikese sööduga värava ees vabaks jäänud Xherdan Shaqiri - Šveitsi kapten ei jätnud võimalust kasutamata.

77. minutil näis, et mäng on võtmas šveitslaste jaoks kurva pöörde, sest Freuler sõitis kaks jalatalda ees Gerard Morenole ja sai kohtunik Michael Oliverilt otse punase kaardi. Hispaania pani küll peale suure surve, kuid Sommer tegi mitu hiilgavat tõrjet, mis jätsid tablool seisu muutmatuks ka lisaaja järel.

Penaltiseerias eksisid üheksast lööjast koguni viis - kolm eksimust tegid Šveitsi mängijad, kaks hispaanlased. Hispaanial otsustas mängu neljas lööja Mikel Oyarzabal, vormistades penaltiseeria 3:1 võidu.

Poolfinaalis kohtub Hispaania veerandfinaali Belgia - Itaalia võitjaga.