Valitsev maailmameister Prantsusmaa juhtis jalgpalli EM-i kaheksandikfinaalis Šveitsi vastu juba 3 : 1, kuid oskas lõpuminutitega turvalise edu maha mängida ja kaotas lõpuks penaltiseeria 4 : 5. Ainsana eksis karistuslöökidel prantslaste äss Kylian Mbappe.

Matšijärgsed pinged olevat alguse saanud Olivier Giroud kommentaarist, kes sõnas L'Equipe`ile: "Te ütlete, et mind polnud väljakul väga näha, aga ehk me oleksime pidanud üksteist paremini leidma."

Mbappe arvas seejärel, et see oli otsene rünnak tema pihta ja nõudis ründepartnerilt selgitust. Giroud küll kinnitas, et antud kommentaar polnud suunatud üldse Mbappele, ent PSG ründestaari see ei rahuldanud.

Mbappe vihapurse oli endast välja viinud koondise kogenumad liikmed nagu Steve Mandanda, Hugo Llorisi ja Moussa Sissoko, kes on L'Equipe`i andmetel 22-aastase ründeässa "tujutsemisest ja mossitamisest väsinud".

L'Equipe kirjutab, et prantslaste leeris tekitas EM-i ajal rahulolematust ka asjaolu, et nad pidid pidevalt ühest kohast teise reisima. Neil tuli külastada Münchenit, Budapesti ja Bukaresti, kusjuures Ungari pealinnas ei jäänud nad sugugi rahule oma hotelli Marriotti pakutud teenustega. Paul Pogba olevat nõudnud, et nad peatuks hoopis 50 km kaugusel Gardonys, mille majutuspaik asub kauni järve ääres. Prantsusmaa koondis jäi aga Marriotti hotelli, kus staarjalgpallureid ei rahuldanud näiteks see, et magamistoa aknad ei käinud lahti.

Lisaks oli Prantsusmaa koondislaste hulgas tüliõunaks asjaolu, et nad ei näinud turniiri ajal oma perekondi. Prantslased kurtsid, et näiteks Hispaania ja Belgia koondislased said perega koos olla, ent Prantsuse koondise juhid rõhusid koroonaviirusest tingitud protokollile ega lasknud mängijaid lähedastega kokku.

L'Equipe väidab veel, et prantslaste moraali viis alla ka Ousmane Dembele vigastus, mis sundis ta juba alagrupimängude ajal tiimi juurest lahkuma. Dembele on koos Pogbaga üks väheseid mängijaid, kes saab koondises kõigi meeskonnaliikmetega hästi läbi. Barcelona mängumehel on suurepärased suhted nii Mbappe, Giroud, Antoine Griezmanni kui ka Karim Benzemaga.


French Football News kirjutab, et Prantsusmaa koondislaste vahel olid suured pinged õhus olnud juba Šveitsiga mängu ajal. Nimelt olid Adrien Rabiot ja Pogba kohtumise ajal üksteist pidevalt süüdistanud. Rabiot` polnud sugugi rahul Manchester Unitedi staari panusega kaitsetöösse ja ütles selle korduvalt ka välja. Raphael Varane oli sama asja eest kritiseerinud Benjamin Pavardi, kes omakorda süüdistas nõrgas kaitsetöös samuti Pogbat.

Seda, kuidas tülli pöörasid ka Prantsusmaa koondislaste sugulased, saab lugeda siit: Prantsusmaa jalgpallikoondise tähtmängijate vanemad läksid tribüünil omavahel tülli.