Käimasolev EM-finaalturniir on pakkunud juba paari suurt kohtumist, mille õhkkonda oleks üheks korralikuks suurvõistluste atmosfääriks patt nimetada. Põhjused peituvad Euroopas endiselt kehtivates reisipiirangutes, mis võivad saatuslikuks saada ka laupäeval Roomas toimuvale Ukraina ja Inglismaa veerandfinaalile.

Rooma olümpiastaadion, mis mahutab 70 634 pealtvaatajat, võib endale laupäeval tribüünile lubada vaid 18 000 inimest. Inglismaa jalgpalliliit (FA) oli endale piletitest broneerinud 12,5 protsenti ehk veidi üle 2000 pileti. Täna aga väljastas FA teate, mille kohaselt paisatakse need pääsmed tavamüüki, sest koroonapiirangute tõttu on Suurbritanniast laupäevaks Itaaliasse reisimine raskendatud.

Nüüd loodetakse, et piletite Itaalias elavate inglaste kätte sattumisele aitab kuidagi kaasa Briti saatkond Roomas. Vastasel korral on oht, et Inglismaa koondis jääb laupäeval sootuks kohapealse toetuseta.

Itaalia seaduste järgi peavad Suurbritanniast tulevad reisijad viibima riigis viis päeva isolatsioonis ning seejärel andma negatiivse koroonaproovi, mis tähendab, et laupäevaks tribüünile jõudmine nõudnuks fännidelt juba esmaspäeval Itaaliasse saabumist.

Inglismaa veerandfinaalipääs sai selgeks eile õhtul, kui Wembley staadionil alistati kaheksandikfinaalis igipõline rivaal Saksamaa 2 : 0. 75. minutil avas mänguskoori Raheem Sterling ning 86. minutil sahistas peaga võrku Harry Kane.

Ukrainast Itaaliasse reisimine on mitte-hädavajalikel põhjustel hetkel suisa keelatud.

Peaks Inglismaa edasi pääsema, saavad nad taas kodupubliku ees mängida, sest mõlemad poolfinaalid ja finaal toimub Wembley staadionil. Igale teise koondise fännile, kes just Inglismaal ei ela, on see muidugi halb variant.