Eesti jalgpallikoondis ja mitmed Premium liiga klubid on kasutanud sarnast füüsilist vormi reaalajas jälgivat süsteemi nimega Catapult. Ukraina koondis kasutab firma Statsports tooteid sama kompanii tuntuimad kliendid on PSG, Manchester City, Liverpooli ja Arsenali jalgpalliklubid, aga ka Brasiilia ja Saksamaa koondis.

Mida see "rinnahoidja", tegelikult rohkem küll GPS-seadmega varustatud vest, siis õigupoolest teeb?

Seadeldis mõõdab mängija läbitud distantsi, kiirust, kiirendust ja pulssi ning pakub treeneritele tagantjärele analüüsimiseks mitmeid andmeid. Neid andmeid saab kuvada nii telefonile, nutikellale kui ka tahvelarvutile. Kogu selle seadeldisega mängimise eesmärk pole mitte ainult mängijatest viimast välja võtta, vaid kaitsta neid ka näiteks läbipõlemise ja ületreenimise eest. Briti meedia on välja toonud, et ühe vesti hind on ligikaudu 200 naela ehk veidi üle 200 euro.

Laialdasemalt kasutuses olev Catapulti süsteem tuli turule esimest korda juba 2006. aastal ning aasta-aastalt on selle tehnoloogilisi võimalusi üha täiendatud ja kasutajasõbralikumaks muudetud.
Catapult-vest tänavu märtsis Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anieri seljas.

Eesti Premium liigas võttis Catapulti esimesena kasutusele FCI Tallinn (endine Infonet) 2017. aasta hooaja eel. Klubi president Andrei Leškin kirjeldas tehnoloogiat klubi kodulehel järgmiselt: "Kõik mängijate sooritused ja nende statistika läheb otse arvutisse ning analüüsitakse tarkvara abil. See tarkvara võimaldab meil objektiivsemalt jälgida mängijate seisundit ja juhtida pakutavat koormust. Hetkel on see kahtlemata selline tippklassi süsteem, mida kasutavad maailma parimad klubid."

Catapulti koduleht väidab, et nende süsteemi kasutab tänaseks rohkem kui 2500 spordivõistkonda üle maailma nii jalgpallis, Ameerika jalgpallis, pesapallis, korvpallis, kriketis, ragbis kui ka jäähokis.

Dovbõk sai, nagu kord ja kohus, särgi seljast võtmise eest ka kollase kaardi, millest ei päästnud teda isegi GPS-vest. Ülakeha paljastamine on jalgpallis keelatud olnud alates 2004. aastast.

Catapulti süsteemi tutvustav video: