Nimekirjas on kolm valitsevat või endist maailmameistrit: kõrgushüppaja Maria Lasitskene, teivashüppaja Anželika Sidorova ja 110 meetri tõkkejooksja Sergei Šubenkov. Kaks esimest on valitsevad maailmameistrid, Šubenkov võitis viimaselt MM-ilt Dohast hõbemedali.

Samuti saadetakse Tokyosse käijad Vasili Mizinov (2019 MM-i hõbemedalist) ja Elvira Hasanova, kaugushüppaja Darja Klišina, vasaraheitja Valeri Pronkin ning kõrgushüppajad Ilja Ivanjuk ja Mihhail Akimenko.

Akimenko ja Ivanjun võitsid 2019. aasta MM-il vastavalt hõbe- ja pronksmedali.

Venemaa sportlased võistlevad Tokyos lühendi "ROC" (Venemaa olümpiakomitee) all - sellega karistatakse meie idanaabreid süstemaatilise ja riiklikult toetatud dopinguprogrammi eest.

Venemaa kergejõustiklastest on rahvusvahelisel areenil võistlema lubatud tänavu 123. Rahvusvaheline kergejõustikuliit on tagasi lükanud viie sportlase avaldused.

Praegusest edaspidi ongi igale võistlusele lubatud vaid kümme Vene kergejõustiklast - see kehtib nii olümpia kui ka näiteks 8.-11. juulini Tallinnas toimuvate U23 Euroopa meistrivõistluste kohta.