Kohtumisele tuli soosikuna vastu Rootsi, kuid juhtima asus hoopis Ukraina. 27. minutil tegi Andrei Jarmolenko suurepärase eeltöö ning palli saatis võrku Ukraina koondise suurim staar Oleksandr Zintšenko.

Rootsi jõudis aga kiirelt viigini, kui 43. minutil saatis kauglöögi väravasse Emil Forsberg. Teisel poolajal oldi mitmel korral väravale lähedal, kuid normaalaeg lõppeski 1 : 1.

Rootsi kõige ohtlikum mees Forsberg lõi teisel poolajal nii posti kui ka latti. Posti tabas ka Ukraina mängumees Oleksandr Karavajev.

Kui Rootsi oli pigem üritavamaks pooleks, siis lisaajal jäid nad raskesse seisu. 99. minutil sõitis Marcus Danielsson jalatald ees sisse Artjom Bessedinile ning punane kaart oli tõsiasi. Esialgu tõusis kollane kaart, kuid VAR vaatas olukorra üle ning kollane kaart värvus punaseks.

Danielsson tabas jalatallaga Bessedini põlve ning ukrainlase põlv jõnksatas valusalt tagurpidi. Ilmselt on ees ootamas väga pikk vigastuspaus.

Kuna Ukraina oli juba eelnevalt välja võtnud ka esiründaja Roman Jaremtšuki ja vigastada sai ka Bessedin, siis sai oma võimaluse Dnipro-1 meeskonna 24-aastane ründaja Artjom Dovbõk.

Lõppenud hooajal Ukraina kõrgliiga seitsmenda klubi eest kuus väravat löönud Dovbõk oli varem koondist esindanud ainult kahes kohtumises, kuid nüüd saabus tema hetk. 121. minutil sai ta pea vahele Zintšenko tsenderdusele ning Ukrainal oligi koht veerandfinaalis käes.

Ukraina läheb nüüd veerandfinaalis vastamisi Inglismaaga, kes oli viimati 2 : 0 üle Saksamaast.

Ukraina on sellega korranud nüüd 2006. aasta MM-i saavutust. Toona jõuti praeguse peatreeneri Andrei Ševtšenko juhtimisel samuti veerandfinaali.
Rootsi vs Ukraina.
Rootsi kuulus E-alagruppi, kus alustuseks tehti 0 : 0 viik Hispaaniaga. Seejärel alistati 1 : 0 Slovakkia ja lõpetuseks 3 : 2 Poola. Kokkuvõttes võitsid rootslased ka alagrupi.

Ukraina mängis C-alagrupis, kus esmalt kaotati 2 : 3 Hollandile. Seejärel alistati 2 : 1 Põhja-Makedoonia ja lõpuks kaotati 0 : 1 Austriale. Ukraina sai alagrupis Hollandi ja Austria järel kolmanda koha.

Kolmanda koha meeskondade võrdluses oli Ukraina paremuselt neljas tiim ehk nad olid viimased, kes kaheksandikfinaali pääsesid.

Rootsi ja Ukraina eeldatavad algkoosseisud

Rootsi: Olsen; Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson; S. Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg; Isak, Quaison.

Ukraina: Buštšan; Karavajev, Zabarnõi, Matvijenko, Mõkolenko; Malinovski, Sõdortšuk, Zintšenko; Jarmolenko, Jaremtšuk, Tsõgankov.

„Kogusin mängijad kokku ja ütlesin neile, et maailmas ei ole paremat kohta ja paremat seltskonda, kus olla. Ukraina on aga hea meeskond. Nad oskavad hästi kaitsest rünnakule lülituda. Nad tundusid Austria vastu väsinud, kuid nüüdseks on nad saanud puhata. Nad on puhanud meist isegi rohkem,” sõnas uefa.com’i vahendusel Rootsi peatreener Janne Andersson.

„Rootsi on väga hästi organiseeritud meeskond. Austan neid väga palju. Neil on kindel mängustiil ja nad ei kaldu sellest kõrvale. Nad teevad oma asju väga hästi. Eriti hea on nende söödumäng ründefaasis. Neil on kaks suurepärast ründajat. Lisaks on nad füüsiliselt väga tugevad ning kaotavad harva kahevõitlusi,” sõnas omalt poolt Ukraina peatreener Andrei Ševtšenko.

Ukraina ja Rootsi duelli võitjat ootab veerandfinaalis ees Saksamaa ja Inglismaa vahelise kohtumise võitja.