Väga ettevaatlikult kulgenud kohtumises valdas Inglismaa pigem rohkem palli ja Saksamaa tekitas pigem ohtlikke olukordi. Kõik muutus aga 75. minutil, kui Raheem Sterling saatis võrku Luke Shaw söödu.

Sterlingu jaoks oli see juba kolmandaks väravaks sel turniiril. Sel hetkel oli see ka inglaste kolmandaks väravaks sel turniiril.

Seejärel oli Thomas Mülleril suurepärane võimalus viigistamiseks, kuid Jordan Pickfordiga silmitsi saanud Saksamaa vanameister lõi tagumisest postist napilt mööda.

Edasi tuli aga inglaste täielik pidu. Shaw võitis keskväljal palli, mis jõudis vasakusse äärde. Seal oli vahetusest sekkunud Jack Grealish, kelle tsenderduse lõi peaga võrku koondise kapten Harry Kane. 2:0 võit Inglismaale.

Saksamaa koondises sai selle kohtumisega üks ajastu läbi. Nimelt jäi see viimaseks matšiks võistkonna pikaaegsele peatreenerile Joachim Löwile. Edaspidi võtab selle ameti üle endine Müncheni Bayerni juhendaja Hansi Flick. Löw juhendas Saksamaa koondist alates 2006. aastast. Suurimaks saavutuseks on muidugi 2014. aasta MM-tiitel.

Inglismaa läheb nüüd veerandfinaalis vastamisi Rootsi ja Ukraina kohtumise võitjaga.

Inglismaa vs Saksamaa.

Inglismaa mängis D-alagrupis, kus saavutati seitsme punktiga esikoht. Esmalt alistati 1:0 Horvaatia, seejärel viigistati 0:0 Šotimaaga ning lõpetuseks alistati 1:0 Tšehhi. Inglaste mõlemad väravad on löönud Raheem Sterling. Kaitses on samal ajal suudetud asjad väga hästi korras hoida.

Saksamaa kuulus surmagrupiks ristitud F-alagruppi. Alustuseks saadi 0:1 kaotus Prantsusmaalt. Seejärel alistati ilusa mänguga 4:2 Portugal. Viimases voorus oldi tõsiselt hädas Ungariga, kuid lõpuks võideldi välja 2:2 viik. See andis alagrupis Prantsusmaa järel teise koha.

Inglismaa ja Saksamaa eeldatavad algkoosseisud


Inglismaa: Pickford; Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips; Foden, Grealish, Sterling; Kane.

Saksamaa: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens; Havertz, Müller, Gnabry.

„Oleme viimased kolm-neli aastat seda meeskonda ehitanud ja teinud samme edasi. Saame aru, et võime teha ajalugu ja mängijad mõistavad seda. Peame seda olukorda nägema väljakutsena ja me ei tohi karta. Usun, et meie kartmatus tuleb meile kasuks. Peame Saksamaaga peetavas kohtumises oma võimalused ära kasutama,” sõnas uefa.com’i vahendusel Inglismaa koondise peatreener Gareth Southgate.

„Meie jaoks on nüüd kõik või mitte midagi. Meie senised esitused on olnud ebaühtlased, kuid teame, et suudame näidata head mängu, kui saame mõned detailid paika. Kui me seda aga ei suuda, siis läheb olukord meie jaoks keeruliseks. Mäng Inglismaaga saab olema aga hoopis teistsugune ning usun, et suudame selle olukorra enda kasuks pöörata. Võrreldes Ungariga peetud matšiga tuleb palju avatum kohtumine. Peame olema täiega valmis,” lisas omalt poolt Saksamaa peatreener Joachim Löw.

Saksamaa ja Inglismaa vastasseis on jalgpalliajaloos üks klassikalisemaid ja suurturniiridel on omavahel vastamisi oldud mitmel juhul. Sel korral meenutatakse eriti 1996. aasta EM-i poolfinaali. Sarnaselt seekordsele kohtumisele peeti ka toona mäng Wembley staadionil. Normaalaeg lõppes 1:1 ning penaltitega võitis Saksamaa 6:5. Inglaste ainsaks eksijaks oli praegune peatreener Gareth Southgate. Saksamaa alistas hilisemas finaalis kuldsest väravast Tšehhi 2:1.

Suurturniiril kohtuti omavahel viimati 2010. aasta MM-il kaheksandikfinaalis. Sakslased võitsid selle matši 4:1.

Inglismaa ja Saksamaa duelli võitja kohtub veerandfinaalis Rootsi või Ukrainaga.