Samsonova näol on tegemist sama tugeva pommitajaga kui Kanepi ise. Lisaks tugevatele löökidele pani venelanna oma vastase ka hämmastava täpsusega surve alla. Ta lõi tervelt 11 serviässa ja 29 äralööki, tehes neli topeltviga ja 14 lihtviga. Kanepil kogunes kaks ässa, kolm topeltviga, vaid kuus äralööki ja 17 lihtviga.

Seitsmest murdepallist realiseeris Samsonova neli, Kanepil tekkis vaid ainult kaks murdeõvimalust, millest üks õnnestus ära kasutada.

Selle mänguga pikendas Samsonova oma võiduseeria seitsmele matšile, sest 20. juunil võitis ta Berliini WTA 500 kategooria muruturniiri, mida ta alustas kvalifikatsioonist. Eduka perioodi tõttu sai ta Wimbledoni korraldajatelt põhitabelisse vabapääsme. Enne karjääri esimest WTA turniirivõitu oli ta edetabelis alles 106. kohal.

Kontaveit ja tšehhitar Marketa Vondroušova (WTA 40.) mängivad 15. väljaku viienda kohtumisena. Üks selle väljaku matšidest on esmaspäeval pimeduse tõttu kolmandas setis pooleli jäänud naisüksikmäng ning üks meeste üksikmäng, mis võib kesta mitmeid tunde. Mängudega tehakse algust kell 13. Flashscore.com on Kontaveidi mängu algusajaks ennustanud 19.00.

Kui Kanepi mäng lõppes, käis 15. väljakul päeva kolmas matš (meeste mäng GasquetSugita).

Kuigi 22-aastane Samsonova pole naiste tennises just esimese järgu staar, tasub Kanepil siiski oodata rasket matši, sest venelanna võitis kaks nädalat tagasi oma esimese WTA turniiri, alistades järjepanu nimekaid vastaseid Berliinis WTA 500 muruturniiril.

Berliini turniiri kvalifikatsioonist alustanud ja "õnneliku kaotajana" põhitabelisse pääsenud Samsonova saagiks langesid Marketa Vondroušova, Veronika Kudermetova, Madison Keys, Victoria Azarenka ja finaalis maailma 12. reket Belinda Bencic.

Wimbledoni turniiril mängib Samsonova alles teist korda. Kaks aastat tagasi jõudis ta kvalifikatsiooni kolmandasse ringi, tänavu pääses otse põhiturniirile. Suurtelt slämmidelt on tal ka üldiselt vähe kogemusi parim tulemus on tänavuse Australian Openi teise ringi jõudmine. Avaringis alistas ta Melbourne'is ühe tänavuse hooaja naiste tennise komeedi, hispaanlanna Paula Badosa.

Kanepi mängib Wimbledonis 13. korda. Parim tulemus on 2010. ja 2013. aastal veerandfinaali jõudmine. 2019. aastal jäi Kaia laeks teine ring, 2018. aastal avaring.

Kanepi ja Samsonova omavahel kohtunud ei ole. Kihlveokontorid peavad soosikuks venelannat (koefitsient 1.44 Kanepi 2.75 vastu).

Peaks Kanepi Samsonova alistama, tuleb tal teises ringis vastamisi minna ameeriklanna Jessica Pegula (WTA 26.) või prantslanna Caroline Garciaga (WTA 76.).

Kontaveit ja tšehhitar Marketa Vondroušova (WTA 40.) mängivad 15. väljaku viienda kohtumisena. Üks selle väljaku matšidest on esmaspäeval pimeduse tõttu kolmandas setis pooleli jäänud naisüksikmäng ning üks meeste üksikmäng, mis võib kesta mitmeid tunde. Mängudega tehakse algust kell 13. Flashscore.com on Kontaveidi mängu algusajaks ennustanud 19.30, kuid tõenäoliselt algab see veel hiljem.

Kontaveit ja Vondroušova on omavahel kohtunud korra, kui 2017. aasta Bieli turniiril jäi tulemusega 6 : 4, 7 : 6 (6) peale tšehhitar.

Kontaveiti ja Vondroušova võitjat ootab teises ringis ees kas vabapääsmega põhiturniirile pääsenud Emma Raducanu (WTA 336.) või kvalifikatsiooni läbinud venelanna Vitalia Diatšenko (WTA 150.).