Eesti alustas alagrupimänge kindla 22:5 võiduga Rootsi vastu. Päeva teises kohtumises tuli punktiga, 15:16 alla vanduda tugevale Hollandile, kuid otsustavas mängus Küprose vastu võeti omakorda magus 18:17 võit.

Veerandfinaalis mindi Läti meeskonnaga ja Eesti haaras initsiatiivi kohe esimestest minutitest. Eesti sai soliidse vahe sisse ja suutis mängu kontrollida. Otsustava 21. punkti viskas Rauno Nurger vabaviskejoonelt.

“Tegemist oli väga suure võiduga Eesti korvpallis, sest 3×3 korvpallis pääseb EM finaalturniirile vaid 12 riiki ning viimati pääsesime sellele 2014. aastal,” hindas Eesti Korvpalliliidu 3×3 valdkonna juht Reigo Kimmel. “Tegelikult said täna Pariisi pääsmed koguni kaks Eesti meeste võistkonda, kuna Haapsalus Siim Sander Vene juhtimisel toimunud Haapsalu Lite Questil sai 10.-11. juuli Pariisis toimuvale Challengerile koha võistkond Avis/Treimix,” lisas Kimmel.

Eesti naiste 3x3 koondis oli Rumeenias võistlustules täna. Naiste rahvuskoondis koosseisus Merike Anderson, Marie Anette Sepp, Kadri-Ann Lass ja Jane Svilberg mängis D-alagrupis koos Kosovo ja Valgevenega.

Eesti alustas EM-valikturniiri kahe võiduga algrupifaasis. Esmalt alistati Kosovo 21:8 ning seejärel Valgevene 15:12.

Otsustavas veerandfinaalmängus läks Eesti naiskond vastamisi Ungariga. Kuus minutit jäi mängida kui seis oli viigis 7:7. Seejärel õnnestus paremini Eesti, kes läks 9:7 ette, kuid ungarlannad viigistasid seisu. Mängida jäi 3:45. Vastastikku vahetati korve ja seis oli 10:10, kui Svilberg tabas kaugviske ja viis Eesti 12:10 ette. Ungari tegi 3:0 spurdi ja läks omakorda 13:12 ette. Eesti ei suutnud rünnakul loogilisi lahendusi leida ja kaotas kohtumise 12:15.