Tšehhi treenerid mängisid selles kohtumises Hollandi treenerid taktikaliselt üle, sest nende meeskond pani hollandlased üle välja kinni ja ei lasknud neil üldse mängida. Holland mängis pikka palli, aga neil on ees lühemad mängijad ja nii on palle ette jätta keeruline.

Oleks Wout Weghorst ees olnud, siis veel võimalusi olnuks. Väravavaht Maarten Stekelenburg mängis ka pallid enamasti tšehhide vasakule poolele, kus aga nende kaitsja kõik pallid ära võttis.

Holland selles mängus kõrgelt ei pressinud, vaid lasi Tšehhil veidi üle poole väljaku mängida ja tulla. Kuigi tšehhid pressisid ka kõrgelt, ei suutnud hollandlased nende kaitseliini tagust vaba tsooni edukalt ära kasutada.

Samal ajal pani väravavaht palli enamasti ette võitluse peale. Holland oleks pidanud ikka endale kindlaks jääma ja mängima seda mängu, mida nad on alati teinud. Lühemate söötudega ja riski piiril mängida on neile kohasem, kui pika palli ette tagumine.

Keskvälja võitluses oli aga Tšehhi Hollandist kindlasti üle ning väga hästi pandi seal kinni Frenkie de Jong ja Memphis Depayd ei olnud täna ka üldse näha, sest tema käigud olid kaitsjate poolt korralikult neutraliseeritud.

Holland alustas paberil formatsiooniga 5+3+2, aga tegelikult mängiti 3+5+2, kus äärekaitsjatena märgitud mehed tõusid kõrgele. Tšehhi 5+4+1 toimis aga väga hästi, kuigi nad olid enamus ajast siiski neljases liinis, sest üks mees tõusis vajadusel poolkaitsjatele appi, et keskväli paremini kinni panna.

Tšehhid tõid 4+2+4 formatsiooniga pressingu üles ja kuigi nii tekkis ruumi, oli hollandlastel sealt väga raske endale vajalikke käike leida. Eks mängu tähtsus oli suur ja hollandlased ei julgenud suuri riske võtta.

Hollandil on muidu väga hea pressing, kui nad palli vastase poolel kaotavad. Nemad nimetavad seda viie sekundi reegliks, kus mitu meest lendab kohe palli peale seda tagasi võitma, kuid ka see neil täna ei toiminud. Oma poole peal oli pressing mingil hetkel okei, kuid enamasti said tšehhid sealt liiga lihtsalt välja tulla.

Kindlasti oli tulemuse osas määrav Matthijs de Ligtile antud punane kaart. Ma ei ütle, et tšehhid enne seda halvasti mängisid, kuid nad lõid kohe pärast seda ka esimese värava. Hollandi liinikaitse oli nurga ja karistuslöökide ajal üsna etteposti kaldu. Kas siis olid tšehhid eelmistes mängudes lasknud pallid nii palju sinna tsooni ja hollandlased keskendusid valesti. Kuna väravavaht tahtis ka välja minna, aga ei jõudnud pallini, siis läksid kaitsjad teda väravajoonele julgestama ja tuligi värav.

Teise värava puhul mängisid tšehhid superpuutega kaitsjate vahelt läbi ja ette posti jooksnud ründajalt väga ilus värav. Aga 2:0 eduseisus ei jäänud tšehhid hoidma, nad surusid edasi ning väga julgelt panid mitmed mehed üles ajama, sest nad tahtsid ilmselt veel lüüa ja see oli üllatav. Oli hea vaadata, et meestel oli enesekindlus olemas. Hollandlased olid samas tujutud ja emotsioonitud ning mehed ei olnud päris need, milleks nad võimelised on.