„Vastaste väravad ja meie poolt luhatud võimalused jooksevad kõik silmade eest läbi. Punase kaardi (Matthijs de Ligt sai punase kaardi 55. minutil) järel ei suutnud me vastaseid enam surve alla panna. Meie jaoks muutus olukord lihtsalt keerulisemaks,” rääkis Wijnaldum NOS TV vahendusel.

„Kogu mäng oli keeruline. Me ei suutnud nende pressinguga hakkama saada. Me ei suutnud leida vabasid ruume. Meil olid avapoolajal mõned võimalused, kuid me ei suutnud neid kasutada,” lisas Wijnaldum veel.

Lühikese kommentaari andis ka punase kaardi saanud de Ligt. „Loomulikult on enesetunne halb. Kaotasime mängu ju minu teo tõttu. Kui nüüd olukorrale tagasi mõelda, siis ma ei oleks tohtinud palli põrkesse lasta,” sõnas keskkaitsja NOS TV-le.

Tšehhi vasturünnakul mängiti pall Patrik Schicki suunas. Temaga võitles de Ligt, kes mängis antud olukorras aga sihilikult käega. De Ligt oli selles olukorras meeskonna viimane kaitsemängija.

Esialgu näitas venelasest kohtunik Sergei Krassjov de Ligtile kollast kaarti. Seejärel hindas olukord VAR ja lõpuks läks videot vaatama ka Karassjov. Kogu selle jada lõpetuseks näidati de Ligtile 55. minutil punast kaarti.

„Mulle tundus, et asjad olid meie kontrolli all. Meil olid ka mõned võimalused. Eriti esimesel poolajal. Mul ei olnud tunnet, et nad oleksid olnud väga ohtlikud. Punane kaart muutis loomulikult mängu käiku,” lisas de Ligt.