Kohtumist alustas ilmselgelt paremini Šveits, kelle mänguplaan toimis esimesel poolajal ideaalselt. Selle tulemusel pääseti juba 15. minutil Haris Seferovici tabamusest ka juhtima.
Prantsusmaa vs Šveits.

Prantsusmaa koondise peatreener Didier Deschamps tegi avapoolajast omad järeldused ning muutis mänguplaani. Kohtumist alustati kolme keskkaitsjaga, kuid poolajal võeti pingile Clement Lenglet, kes oli pehmeks jäänud avapoolaja ainsa värava autor. Edasi mängitigi nelja kaitsjaga ning asjad hakkasid paremini toimima.

55. minutil sai Šveits penalti, kuid Ricardo Rodriguez jättis selle realiseerimata. Sellele järgnes Karim Benzema sõu, kes lõi värava 57. ja 59. minutil. 75. minutil keerutas ilusa kauglöögi ristnurka Paul Pogba ning tundus, et mäng on tehtud.

Prantsusmaa jäi aga liialt passiivseks ning 81. minutil lõi Seferovic ühe värava tagasi. 90. minutil oli käes aga lõplik karistus ning Mario Gavranovic saatis trahvikasti joonelt palli võrku. Ees ootas lisaaeg.

Lisaajal olid teravamad võimalused Prantsusmaal ning mitu head olukorda jättis realiseerimata nende suurim staar Kylian Mbappe.
Kylian Mbappe luhtas mängus mitu head võimalust ning lõpuks jättis ta realiseerimata ka penaltiseeria otsustava löögi.

Lõpuks läks asi penaltite peale, kus esimesed üheksa meest saatsid palli järjepanu võrku. Viimasena astus püünele Euroopa kõige kallim jalgpallur Mbappe (PSG maksis Mbappe eest 180 miljonit eurot, kallim on ainult brasiillane Neymar 222 miljoni euroga), kuid tema löögi suutis Šveitsi puurilukk Yann Sommer kindlalt tõrjuda.

Veerandfinaalis läheb Šveits nüüd vastamisi Hispaaniaga. Selle paari võitjat ootab poolfinaalis ees Belgia või Itaalia.
Turniiritabel.
Prantsusmaa kuulus surmagrupiks ristitud F-alagruppi. Seal teeniti viie punktiga esikoht. Prantsusmaa alustas turniiri 1 : 0 võiduga Saksamaa üle. Seejärel viigistati 1 : 1 Ungariga ning 2 : 2 Portugaliga.

Šveits kuulus A-alagruppi, kus esmalt tehti 1 : 1 viik Walesiga. Seejärel kaotati 0 : 3 Itaaliale, kuid alagrupi viimases kohtumises alistati Türgi 3 : 1. Lõpuks oli Šveits paremuselt kolmas kolmanda koha meeskond ja pääses niimoodi play-off’i.

Prantsusmaa – Šveitsi eeldatavad algkoosseisud


Prantsusmaa: Lloris; Varane, Lenglet, Kimpembe; Pavard, Pogba, Kanté, Griezmann, Rabiot; Mbappé, Benzema.

Šveits: Sommer; Elvedi, Akanji, Rodríguez; Widmer, Freuler, Xhaka, Zuber; Shaqiri; Embolo, Seferović.

„Neil on hästi kokku töötanud meeskond. Lisaks on neil rünnakul mitmeid häid mehi eesotsas Haris Seferovici, Breel Embolo ja Xherdan Shaqiriga. Me ei tohi neid alahinnata. Tegemist on play-off’i kohtumisega ja peame andma endast kõik, et mängu lõpus oleks meil naeratus näol. Oleme Budapestis toimunud kohtumise kuumusest taastunud. Šveits on saanud aga matšiks paremini valmistuda, kuna neil on olnud mitu puhkepäeva rohkem,” sõnas uefa.com’i vahendusel Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps.

„Prantsusmaaga peetava kohtumise eel on selge, et kui mõlemad meeskonnad annavad endast 100 protsenti, siis meie seda mängu ei võida. Kui nemad annavad 80 protsenti ja meie teeme sisuliselt ideaalse mängu, siis on meil võimalus. Oleme viimastel turniiridel play-off’ides hästi mänginud, kuid ikka välja langenud. Nii juhtus eelmisel EM-il kohtumises Poolaga ja MM-il matšis Rootsiga. Meil on ainult üks eesmärk: mängida hästi ja pääseda järgmisesse ringi,” lisas omalt poolt Šveitsi peatreener Vladimir Petkovic.