Belgia ja Portugali kohtumise saatus otsustati 42. minutil, kui kauglöögist saatis palli väravasse Thorgan Hazard. Kui aastaid on Belgia koondise üheks veduriks olnud Eden Hazard, siis viimasel ajal on rohkem silma paistnud just noorem vend. Pärast Eden Hazardi seni viimast koondiseväravat on Thorgan Hazard skoorinud koguni neli korda.

Tiitlikaitsja Portugal proovis kohtumise lõpus veel mängu päästa ning järjepanu toodi väljakule ründavaid mängijaid. Tabamusele kõige lähemale jõudis äärekaitsja Raphael Guerreiro, kelle pealelöök tabas viimastel minutitel posti. Eelnevalt oli Bruno Fernandese hea nurgalöögi järel ohtlikult löögile saanud Ruben Dias. Portugal ründas lõpus küll maruliselt, kuid Belgia suutis eduseisu hoida.

Kuigi Belgia võitis, siis mõtteainet neil kindlasti on. Juba 47. minutil pidi jalavigastuse tõttu väljakult lahkuma Kevin de Bruyne. De Bruyne sai viga esimesel poolajal, kui tema vastu tegi vea Joao Palhinha. De Bruyne siiski jätkas mängu, kuid teise poolaja alguses oli ta sunnitud siiski platsilt lahkuma.

Kohtumise lõpus tuli vigastuse tõttu platsilt ära ka Eden Hazard. Kogenud ääreründaja näitas kohati oma parimate päevade taset, kuid nagu viimasel ajal tavaks, siis vigastused leiavad ta kergesti üles. Sel korral tundus probleem olevat tagareies.

Belgia tuleb taas väljakule 2. juulil, kui Münchenis peetavas veerandfinaalis minnakse vastamisi Itaaliaga.

Kuigi Portugali jaoks sai turniiri läbi, siis Cristiano Ronaldo on jätkuvalt viie tabamusega EM-i suurim väravakütt. Kõikide EM-ide peale on ta kokku kirja saanud 14 väravat ja sellega on ta ka läbi aegade suurim väravakütt.

Esimeses tabelis on Ronaldo lähim jälitaja tšehh Patrik Schick nelja tabamusega. Teises aga Michel Platini üheksa väravaga.
Belgia - Portugal.

Enne mängu:

Belgia on seni näidanud sel turniiril suurepärast minekut ning B-alagrupis võideti kõik kolm kohtumist. Belgia alistas esmalt 3:0 Venemaa, seejärel 2:1 Taani ja lõpetuseks 2:0 Soome.

Portugal sai surmagrupiks tituleeritud F-alagrupis kolmanda koha. Portugal alustas turniiri 3:0 võiduga Ungari üle. Seejärel kaotasid tiitlikaitsjad 2:4 Saksamaale ning lõpetuseks tehti 2:2 viik suurfavoriidi Prantsusmaaga.

Belgia ja Portugali duellile lähevad portugallased vastu küll tiitlikaitsjana, kuid soosikukoorem on sel korral ikkagi belglaste õlul. Belgia kohta on mitmel pool tõdetud, et käimasolev turniir võib nende kuldse põlvkonna jaoks olla viimaseks võimaluseks suure trofee võitmiseks.

Belgia ja Portugali eeldatavad algkoosseisud


Belgia: Courtois; Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Meunier, De Bruyne, Witsel, T. Hazard; Carrasco, Lukaku, E. Hazard.

Portugal: Rui Patrício; Nélson Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro; Palhinha, Renato Sanches, João Moutinho; Bernardo Silva, Ronaldo, Diogo Jota.

„Oleme väga motiveeritud ja keskendunud. Me teemegi tööd just selliste kohtumiste nimel. Tunnen, et mängijad on kohtumiseks valmis. Portugal on meeskond, kes kohaneb kiiresti uute olukordadega. Mängu iseloom pannakse paika esimese 15 minutiga. Kas tuleb varajane värav?” rääkis kohtumise eel uefa.com’i vahendusel Belgia koondise peatreener Roberto Martinez.

„Belgium skoorib regulaarselt ning neil tekib väga harva raskusi. Belgial on mõned mängijad, kellest sõltub väga palju. Siiski arvan, et kumbki meeskond ei hakka kedagi personaalselt jälgima. Mõlemad meeskonnad on kõrgest klassist. See mäng on justkui finaal. Mängitakse ainult võidu peale. Teame, et meil on vastas tugev meeskond. Ma usun, loodan ja olen veendunud, et meie oleme parem meeskond,” sõnas omalt poolt Portugali peatreener Fernando Santos.

Portugali koondise suurim staar Cristiano Ronaldo on viie väravaga turniiri suurimaks väravakütiks. Ronaldo on kõikide EM-finaalturniiride peale kirja saanud 14 tabamust ja sellega on ta EM-idel läbi aegade suurim väravakütt. Belgia koondise ründeliider Romelu Lukaku on sel turniiril löönud seni kolm väravat.