Kohtumine algas pigem Hollandi domineerimisega, kuid ajapikku sai aina enam selgemaks, et Tšehhi mänguplaan toimub paremini. Tšehhid kontrollisid tegelikult kogu sündmuste käiku. Vajadusel jõudsid nad suurte jõududega kaitsesse ning lisaks võeti hollandlastelt tasapisi mänguisu.

Esimene kohtumise lõpptulemust oluliselt mõjutanud sündmus leidis aset teise poolaja alguses. Tšehhi vasturünnakul mängiti pall Patrik Schicki suunas. Temaga võitles hollandlaste keskkaitsja Matthijs de Ligt, kes mängis antud olukorras aga sihilikult käega. De Ligt oli selles olukorras meeskonna viimane kaitsemängija.

Esialgu näitas venelasest kohtunik Sergei Krassjov de Ligtile kollast kaarti. Seejärel hindas olukord VAR ja lõpuks läks videot vaatama ka Karassjov. Kogu selle jada lõpetuseks näidati de Ligtile 55. minutil punast kaarti.

Tšehhi pääses juhtima 68. minutil Tomaš Holeši pealöögi järel. Karistuslöögi järel pikendati palli tagant postist ette posti ning seal oli kohal Holeš, kes palli võrku lükkas.

Seejärel proovis Holland rünnakule jõudu juurde tuua, kuid selle tulemusena sai Tšehhi kiirele vasturünnakule. Holeš mängis vasakust äärest palli keskele, kust Schick selle võrku saatis. Schick on sel turniiril löönud nüüd neli väravat. Enamat on suutnud ainult Cristiano Ronaldo viie tabamusega.

Holland ei suutnud kohtumise jooksul teha lõpuks mitte ühtegi lööki väravaraamide vahele. Tegemist on alates 1980. aastast esimese korra, kui Holland jäi selles kategoorias nullile.

Tšehhi läheb veerandfinaalis nüüd vastamisi Taaniga. Tšehhi mängis EM-il viimati veerandfinaalis 2012. aastal. Taani jõudis nii kaugele viimati 2004. aastal. Poolfinaali jõudis Tšehhi aga viimati 2004. aastal. Taani jõudis veerandfinaalist viimati edasi 1992. aastal, kui lõpuks võideti kogu turniir.

Omavahel oldi vastamisi ka eelpool mainitud 2004. aasta EM-i veerandfinaalis. Toona võitis Tšehhi 3:0.
Holland vs Tšehhi.
Holland näitas alagrupiturniiril head mängu ning kolmest kohtumisest teeniti kolm võitu. Holland alistas grupis Austria, Ukraina ja Põhja-Makedoonia. Kui Holland võitis C-alagrupi, siis Tšehhi sai D-alagrupis kolmanda koha. Tšehhid alustasid turniiri võidu Šotimaa üle, seejärel viigistati Horvaatiaga ja lõpuks kaotati Inglismaale.

Hollandi ja Tšehhi eeldatavad algkoosseisud

Holland: Stekelenburg; Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt; De Jong, De Roon, Wijnaldum; Depay, Malen.

Tšehhi: Vaclík; Coufal, Čelůstka, Kalas, Kadeřábek; Souček, Holeš; Masopust, Barák, Jankto; Schick.

„Mis oleks meie jaoks sel turniiril hea saavutus? Kui jõuaksime vähemalt poolfinaali, siis oleksime ilmselt teinud hea turniiri. Loomulikult on meie peamine eesmärk võita karikas ja pidada seejärel Amsterdamis maha uhke paraad. Me ei taha jõuda ainult finaali, tahame seal ka võita. Sellisel juhul oleks turniir meie jaoks õnnestunud. Praegu keskendume kohtumiseks Tšehhiga. Meid ootab ees tõsine tööpäev,” sõnas Hollandi koondise peatreener Frank de Boer uefa.com’i vahendusel.

„Oleme analüüsinud kõiki Hollandi koondise viimase aja kohtumisi. Neil on alati palju võimalusi. Peame nende vastu kaitsma ühtse meeskonnana. Peame ühiselt töötama ja peame olema rünnakul ohtlikud. Edu saavutamiseks peame tegema erakordselt hea esituse,” lisas omalt poolt Tšehhi koondise peatreener Jaroslav Šilhavy.

Hollandi ja Tšehhi kohtumise võitjat ootab veerandfinaalis ees Taani, kes suutis kaheksandikfinaalis 4:0 üle mängida Walesi.

Hollandi ja Tšehhi kohtumine peetakse Budapestis ning seoses mängu toimumispaigaga on üleval juba ka potentsiaalne skandaal.

Hollandi koondise kapten Georginio Wijnaldum tunnistas, et tunneb muret võimalike rassistlike solvangute pärast, mis võib neid pühapäeval Budapestis Puskas Arenal peetavas kaheksandikfinaalis Tšehhiga ees oodata.

Wijnaldumi mure pole täiesti alusetu, sest Ungari poolehoidjad on käesoleva EM-i ajal karjunud vastasmeeskondade mängijatele homofoobseid ja rassistlikke solvanguid. See juhtus nii mängudes Portugali kui ka Prantsusmaa vastu.

"Hakkasin selle üle tõsiselt mõtlema, sest me mängime sellel turniiril Ungaris. Mida sa teed, kui see sinuga juhtub?" sõnas Wijnaldum Sky Sportsile.

Hollandlane leiab, et Euroopa jalgpalliliit UEFA ei suuda mängijaid piisavalt kaitsta ning peaks rassistlike fännidega märksa karmimalt ringi käima.

"Nende (UEFA – toim) asi peaks olema mängijaid kaitsta. See ei peaks olema mängijate enda kohustus," ütles Wijnaldum.

30-aastane kapten ei välista võimalust, et viib oma meeskonna väljakult ära, kui kohalikud fännid end matši ajal üleval pidada ei suuda.