Mängu esimene tõsiselt ohtlik olukord tekkis 18. minutil, kui Nicolò Barella pääses karistusalast löögile, kuid Austria puurivaht Daniel Bachmann suutis jalaga tõrjuda. Kui mängitud sai pool tundi, tegi Ciro Immobile kaugelt võimsa pealelöögi, mis maandus postis. Väravavaht sai seda 30 meetrilt sooritatud lööki vaid silmadega saata.

Teise poolaja alguses 51. minutil teenis Austria 17 meetrilt väga ohtliku karistuslöögi, ent David Alaba löök lendas üle värava.

65. minutil suutsid austerlased lõpuks ka palli väravasse saata. Alaba lükkas tsenderduse järel palli peaga edasi Marko Arnautovicile, kes suunas selle lati põrkest väravasse. VAR vaatas olukorra üle, fikseeris suluseisu ja tühistas värava. Itaalia oli pääsenud ehmatusega.

Normaalajal jäidki väravad löömata ning mäng läks lisaajale. Seal pani Itaalia oma paremuse maksma esimese veerandtunniga. Esmalt jäi vahetusmees Federico Chiesa 95. minutil tagumise posti juures vabaks, võttis raske palli hästi omaks, mängis teda katma jooksnud kaitsja üle ja saatis palli võrku. Kümme minutit hiljem tegi teine vahetusmees Matteo Pessina seisuks 2:0, kui suutis Francesco Acerbi söödu järel palli lähilöögist väravasse saata.

Lisaaja teisel poolel suutis Austria ühe värava kiiresti tagasi lüüa - nurgalöögi järel saatis palli kukkumise pealt peaga võrku Saša Kalajdzic. Aega jäi veel kuus minutit, kuid rohkemaks austerlastel jõudu ei jätkunud ning suurfavoriit Itaalia pääses raske võiduga veerandfinaali.

Itaalia ootab endale veerandfinaali vastast paarist Portugal - Belgia.

Algkoosseisud:

Itaalia: Donnarumma, Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola, Barella, Jorginho, Verratti, Berardi, Immobile, Insigne.
Austria: Bachmann, Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba, Schlager, Grillitsch, Laimer, Sabitzer, Baumgartner, Arnautovic.

Mängu eelvaade:

Itaalia jättis alagrupiturniiril suurepärase mulje, teenides kolm kindlat võitu. Türgi ja Šveits alistati võrdse skooriga 3:0 ja Wales 1:0.

Austria teenis oma alagrupis Hollandi järel teise koha, võites Põhja-Makedooniat 3:1 ja Ukrainat 1:0. Hollandlastele jäädi alla 0:2.

Eeldatavad algkoosseisud:

Itaalia: Donnarumma; Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola; Barella, Jorginho, Locatelli; Berardi, Immobile, Insigne.

Austria: Bachmann; Lainer, Dragović, Hinteregger, Alaba; Laimer, Grillitsch, X. Schlager; Sabitzer, Baumgartner; Arnautović.

Itaalia peatreener Roberto Mancini: "Nüüd hakkab turniir pihta. Kui poisid jätkavad samas stiilis nagu seni, olen rahul. See on ainus asi, mida ootan. Kas Verratti või Locatelli? Üks headest mängumeestest jääb eemale. Austria suudab vastased surve alla panna, neil on hea meeskond. Kolm-neli mängumeest on neil tehniliselt väga oskuslikud, nagu näiteks Alaba. Peame võitmiseks mängima hästi."

"Mängime jalgpallistaadionil, mis on minu jaoks maailma parim. Oleme õnnelikud, et saame siin olla," lisas Mancini Wembley kohta.

Austria peatreener Franco Foda: "Meie meeskond on juba midagi erakordset saavutanud. Oleme 16 hulgas ja anname endast kõik, et konkurentsi jääda ja jõuda veerandfinaali, mis peetakse Münchenis. Oleme enesekindlad ja keskendume Itaaliale. Itaalia on meeskond, mis on mulle siiani enim muljet avaldanud. Ka kolmandas mängus olid nad ohtlikud, kuigi tegid palju muudatusi. Neil on väga ohtlik koosseis."

Mängu peakohtunik on inglane Anthony Taylor.

Itaalia ja Austria mängu võitja ootab endale veerandfinaali vastast paarist Portugal - Belgia.