Taani kaks esimest väravat lõi Prantsuse klubi Nice`i ründaja Kasper Dolberg. Avapoolaja 27. minutil keerutas ta palli karistusala joonelt täpselt tagumisse nurka. Kohe teise poolaja avaminutitel ei suutnud Walesi kaitsja Neco Williams tsenderdust puhtaks lüüa ja suunas palli õnnetult Dolbergile, kes saatis selle külmavereliselt võrku.

88. minutil kustutas Walesi lootused lõplikult Joakim Mæhle, kes mängis karistusalas ühe kaitsja üle ja kõmmutas palli võrku. Lõppseisu 4:0 vormistas kontrarünnakul Martin Braithwaite juba lisaminutitel.

Taani ootab endale veerandfinaali vastast paarist Holland - Tšehhi.


Algkoosseisud:
Taani: Schmeichel; Christensen, Kjaer, Vestergaard; Stryger Larsen, Hojbjerg, Delaney, Maehle; Damsgaard, Dolberg, Braithwaite
Wales: Ward; C. Roberts, Mepham, Rodon, B. Davies; Allen, Morrell; Bale, Ramsey, James; Moore.

Mängu eelvaade:

Taanlased said suure šoki juba avamängus Soomega, kui avapoolaja lõpus seiskus Christian Erikseni süda ja nende liider vajas elustamist. Taani kaotas samal õhtul lõpuni mängitud kohtumise meie põhjanaabritele üllatuslikult 0:1. Ka teises voorus tuli kaotus - 1:2 tugevale Belgiale -, kuid viimase vooru 4:1 võit Venemaa üle viis taanlased teisena alagrupist edasi.

Wales lõpetas oma grupi samuti teisena, võites Türgit 2:0, viigistades Šveitsiga 1:1 ja kaotades Itaaliale 0:1.

Eeldatavad algkoosseisud:

Wales: Ward; Roberts, Mepham, Rodon, B. Davies; Morrell, Allen; Bale, Ramsey, James; Moore.

Taani: Schmeichel; Mæhle, Vestergaard, Kjær, Christensen, Wass; Højbjerg, Delaney; Poulsen, Damsgaard, Braithwaite.

Walesi peatreener Rob Page: "Me oleme kõik väga ambitsioonikad, et sellel turniiril võimalikult kaugele jõuda, kuid me pole selle matši eel naiivsed. Vaatasime Taani viimast mängu ja olime vaimustunud, kuidas nad platsil toimetasid. Samas teame, et suudame oma heal päeval pakkuda samuti väga hea mängu."

Taani peatreener Kasper Hjulmand: "Oleme korralikult valmistunud ja tunneme, et oleme järgmiseks etapiks täiesti valmis. Paneme kõik mängu."

Taani koondise ja Tottenhami poolkaitsja Pierre-Emile Højbjerg kiitis oma endist tiimikaaslast Gareth Bale`i: "On väga vähe jalgpallureid, kes on viimase kümne aastaga suutnud nii palju nagu Gareth. Ta on löönud Madridi Reali eest üle 100 värava. Ta on klassiga jalgpallur, fantastiline semu ja tõeline liider. Ta on üks parimaid, kellega olen kunagi koos mänginud ning ma tean, kui palju Walesi koondis tema jaoks tähendab."

Mängu peakohtunik on sakslane Daniel Siebert.

Walesi ja Taani mängu võitja ootab veerandfinaali vastast paarist Holland - Tšehhi.