"Väga võitluslik ja tasavägine mäng. Sellised võidud on kindlasti väga vajalikud. Vastane mängis väga hästi ja pani mind ebamugavate pallidega palju surve alla. Tal on lamedad löögid, mis muru peal on väga efektiivsed ja toimisid väga hästi. Väga raske mäng oli. Olin ju ka teises setis murdega taga. Mind päästis täna see, et ma ei andnud kordagi alla ja võitlesin iga punkti eest, jooksin iga palli järgi. Mul ei olnud halb päev, aga polnud ka maailma parim päev. Andsin endast täna kõik ja see oli see, mis mind lõpuks päästis," rääkis Kontaveit virtuaalsel pressikonverentsil Eesti ajakirjanikele.

Camila Giorgiga mängis Kontaveit eelmisel aastal Tallinnas Fed Cupi turniiril ja võitis teda 6:3, 4:6, 7:6 (4). Eastbourne'is on Giorgi konkurentsist lülitanud kaks esikümne mängijat Arina Sabalenka (WTA 4.) ja Karolina Pliškova (WTA 10.) ning teises ringis ameeriklanna Shelby Rogersi (WTA 47.).

"Olen tema mänge näinud päris palju. Mängime pea igal nädalal samu turniire. Fed Cupi matšist on mul väga head mälestused. Tean, mida oodata," sõnas Kontaveit järgmist vastast analüüsides.

"Ta lööb kõiki palle väga kõvasti. Kindlasti on need pallid muru peal veel kiiremad kui teistel katetel. Talle on läbi aastate meeldinud alati murul mängida ja ta on teinud murul häid tulemusi. Tuleb kindlasti raske mäng, aga ma lähen jälle endast kõike andma, olenemata sellest, milline päev mul on. Loodan, et suudan samamoodi iga punkti eest võidelda ning tuleb tugev võitluslik mäng."

Mõned päevad tagasi teatas Eesti teine reket Kaia Kanepi olümpiamängudest loobumisest. Kuigi polnud veel sada protsenti kindel, et ta Tokyosse pääsenud oleks, teatas Kanepi kirjas Eesti Tennise Liidule järgmist:

"Olen Olümpiamängudel kahel korral osalenud ning mul on neist väga head mälestused. Tokyo Olümpia COVID’i piirangud on karmid. Lisaks karantiinireeglitele on teadmata, kas publikut tribüünile lubatakse või mitte. Viimase aasta jooksul on enamus turniire toimunud karantiini tingimustes ning tühjade tribüünide ees mängimine on teistsugune emotsioon kui publikuga. Ma soovin, et Olümpiamängid jäävad minu mälestusse sellistena, nagu ma neid näinud olen. Kus ma saan minna vaatama ja kaasa elama teistele Eesti sportlastele ning kus tribüünidel on publik. Tokyo Olümpiamängudest loobumine võimaldab mul võtta Wimbledoni järgselt paus, mida minu vanuses on mulle füüsiliselt väga vaja, et ma saaksin valmistuda aastalõpu turniirideks."

Kontaveit kommenteeris täna Kanepi otsust: "Ma ei ole sellest šokeeritud. Ma ei tea, mitmes ta selles nimekirjas oli - viimati, kui ma vaatasin, oli ta kaheksas väljas. Eks olümpia tulebki teistsugune kogemus. Nagu ta kirjutas, on ta seal mitu korda käinud. Mõistan seda otsust. Mina aga ootan väga sinna minemist. Muidugi oleksime võinud paarismängu mängida, aga ega mul ka paarismäng kindlasti mingisugune eriline firmamäng ei ole. Olen alati ikka rohkem üksikmängule keskendunud. Nüüd saan seda seal täiega teha."

Tänase matši tipphetked: