Oliver Solberg krooniti mullu ERC juunioride meistriks, mille eest teenis ta 100 000 euro suuruse EM-i paketi, millega kaasneb M-Spordi Ford Fiesta Rally3 masinaga võistlemine ning Pirelli rehvid. Noor sõitja on aga tänavu teatavasti hõivatud MM-sarjaga ning Hyundai võistkonnaga, seega ei ole tal mahti ERC-s osaleda.

Nii otsustas Oliver kinkida paketi edasi nõole Oscarile, kelle isa on tuntud ralliäss Henning Solberg. Selle jaoks küsisid Solbergid Rahvusvaheliselt Autoliidult (FIA) ja EM-i promootorilt luba, mille nad ka andsid.

"Olen veidi šokis. Ma keskendusin Norra meistrivõistlustele, kus sõidan oma vana Volvoga, aga nüüd sain sellise uudise," vahendas Rallit.fi Oscari sõnu. "Ma arvan, et see ei jõua enne kohale, kui panen Läti EM-rallil esimest korda kiivri pähe. See on minu jaoks väga suur asi. Ilma Oliverita poleks mul sellist võimalust. Olen talle väga tänulik."

"EM on hea koht, kus karjääri alustada, kogemusi koguda ning õppida. Seal on mitmeid häid rallisid ning neist saab palju õppida, sest etapid erinevad üksteisest," lisas Oliver. "Minul oli seal küll hea aasta. Minu nõbu on samuti väga kiire ning tal tasub silma peal hoida."

Oscar Solberg on tänavu osalenud kahel Norra meistrivõistluste etapil. Mullu lõi ta Ford Fiesta R2T19 roolis kaasa Rootsi MM-rallil, kus sai JWRC-s 13. koha.