Viimaste päevade suurim muutus on Brooklyn Netsi tähe James Hardeni loobumine olümpiast. Kui esialgu soovis Harden olümpial võistelda, siis põlvekõõluse vigastuse tõttu otsustas ta suurturniirist siiski loobuda. Uudist kinnitas ESPN-ile USA koondise tegevdirektor Jerry Colangelo.

Viimati liitusid koondisega Zach LaVine (Chicago Bulls) ja Jerami Grant (Detroit Pistons). Koondise üheks suurimaks staariks on Hardeni tiimikaaslane Kevin Durant. Nimekaid mängijaid on aga koondises veelgi: Damian Lillard (Portland Trail Blazer), Devin Booker (Phoenix Suns), Bradley Beal (Washington Wizards), Draymond Green (Golden State Warriors), Jayson Tatum (Boston Celtics), Kevin Love (Cleveland Cavaliers), Bam Adebayo (Miami Heat), Jrue Holiday (Milwaukee Bucks) ja Khris Middleton (Milwaukee Bucks).

Middletoni, Holiday ja Bookeri jaoks on NBA hooaeg jätkuvalt käimas. Kui mehed peaksid jõudma NBA-s finaali ning seeria kujunema seitsmemänguliseks, lõppeb pallurite jaoks hooaeg alles 22. juulil ehk päev enne olümpiamängude algust. USA koondis peab esimese kohtumise juba 25. juulil Jaapani vastu. Colangelo sõnul on kõik kolm meest valmis vajadusel pärast hooaja lõppu otse eralennukiga Tokyosse lendama.

USA koondise peatreeneriks on ülikogenud Gregg Popovich.