Kontaveit alustas avasetti edukalt, võites oma servigeimi ning murdes kohe ka Golubici oma. Seejärel võitis šveitslanna aga kuus geimi järjest ehk avaseti 6:2.

Teises setis pääses Golubic murdega 3:2 ette, kuid eestlanna murdis kohe järgmises geimis vastase servi vastu. Golubic murdis 5:5 seisul uuesti Kontaveiti pallingu, ent Kontaveit tuli raskest seisust välja ning viis teise seti kiiresse lõppmängu. Seejuures oli Kontaveitil endal 5:4 seisul kasutada kaks settpalli, kuid Golubic päästis mõlemad punktid. Kiires lõppmängus jäi Kontaveit peale 7:2.

Otsustavas setis sai juba esimese kuue geimi peale näha mõlemalt poolelt kaht servimurret, mis tähendas, et seis oli ikka viigis 3:3. Lõpus näitas paremat minekut aga eestlanna, kes võitis 4:5 kaotusseisust kolm geimi järjest ja seega otsustava seti 7:5.

"See oli väga raske matš. Püüdsin võidelda iga palli nimel. Olen väga õnnelik, et matšist (võidukalt) läbi tulin," rääkis Kontaveit mängujärgses intervjuus. "Mõtlesin kogu aeg, et pean jätkama võitlust. Teadsin, et tuleb raske mäng. Golubic mängis hästi ning pidin kõvasti rassima, et teda võtia."

"Pärast esimese seti kaotamist mõtlesin, et pean end koguma ja uuesti alustama," jätkas Kontaveit, lisades, et naudib väga muruväljakul mängimist. "Ma armastan siin mängimist. Naudin seda väga."

Kontaveit kohtub poolfinaalis kas kõrgeimat paigutust omava valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 4.) või itaallanna Camila Giorgiga (WTA 75.).

ENNE MÄNGU:

Kontaveit alistas teises ringis 6:3, 6:3 maailma seitsmenda reketi Bianca Andreescu. Nüüd ootab teda ees kohtumine Golubiciga, keda Anett alles 1. juunil French Openi avaringis matšpalli päästes 6:7 (4), 7:6 (5), 6:0 alistas. Kokku on naised omavahel kohtunud juba viiel korral, sealhulgas ka 2014. aastal muru peal Nottinghamis. Golubic Kontaveiti veel võita pole suutnud.

Kontaveidi ja Golubici matš peetakse neljapäeval 1. väljaku esimese kohtumisena ehk Eesti aja järgi kell 13.00. Mängu võitja kohtub poolfinaalis kas kõrgeimat paigutust omava valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 4.) või itaallanna Camila Giorgiga (WTA 75.).