„Esialgu me osalejate piirarvu ei tõsta ning starti lubatakse 2000 jooksjat ja kepikõndijat,” selgitas ümber Viljandi järve jooksu korraldustoimkonna juht Mati Jürisson. Otsustatud pole praegu ka seda, kas publik staadionile pääseb või tuleb pealtvaatajatel jooksupidu jälgida raja ääres nagu eelmisel aastal.

Et valitsus on viimase kuu jooksul piiranguid üsna tuntavalt pehmendanud ning koroonaviirusesse nakatunute hulk on jõudsalt vähenenud, on Viljandi järvejooksu korraldajad 1. augustil kell 12 startiva jooksu osas lootusrikas, et erinevalt mullusest saab kõik osalejad lähetada rajale korraga.

Registreerunute piirmäär jääb paika ning rohkem kui 2000 jooksjat ja kepikõndijat 1. augustil starti ei lubata. Sarnaselt eelmisele aastale tuleb seega augusti vältel soovijatele ka virtuaaljooks. Sarnaselt mullusele kehtib virtuaaljooksul taas reegel, et joosta tuleb ümber Viljandi järve.

Kuus nädalat enne suurjooksu starti on end 92. korda peetavale ümber Viljandi järve jooksule kirja pannud üle 1500 jooksja ja kepikõndija.

Korraldajad otsivad 1. augustiks ka vabatahtlikke, kes tahavad kaasa aidata suurjooksu korraldamisele. „Abi vajame eeskätt stardinumbrite jagamisel ning osalejatele mõeldud pakihoiu töö korraldamisel,” selgitas Mati Jürisson.

Kõik, kes tahaksid oma panust korraldamisse anda, saavad end kirja panna kas ümber Viljandi järve jooksu kodulehel www.viljandijarvejooks.ee või saata e-kiri aadressil suurjooks@viljandi.ee.

Ümber Viljandi järve jooks on Eesti vanim traditsiooniliselt peetav rahvaspordivõistlus. Esimest korda joosti ümber järve 1928. aastal ning alates 1931. aastast ei ole ühelgi aastal võistlus pidamata jäänud. Mullu tuli pandeemiapiirangute tõttu lükata jooks 1. augustile ning ka siis said korraldajad starti lubada 2000 osalejat ning jooksjad jagati ära kahe stardi vahel.