Kontaveit ja Kuznetsova pidid väljakule tulema juba eile, kuid vihma tõttu lükkus nende kohtumine tänasele päevale. Kontaveit tunnistas Eesti ajakirjanikele, et pikk ootamine oli väsitav, kuid rõhutas, et tingimused on kõikide mängijate jaoks siiski samad.

"Midagi suurt selle ootamise ajal teha ei saanud. End ära väsitada ei tohi. Natuke aktiivne peab olema. Tuppa pikali jääda ei saa. Peab natuke liigutama ja sööma ning end võimalikult värskena hoidma. Täna ei olnud väga hull - hommikul sadas vihma, aga mängudega alustati lõunast, kui sain ka ise trenni teha. Eile sadas terve päev, harjutada ei saanud - nii on ikka raske. Aga kõigil on samad tingimused," rääkis Kontaveit pärast 6:4, 3:6, 6:3 võitu kahekordse üksikmängu suure slämmi võitja üle.

"Oli väga tasavägine matš. Ei tunne, et oleksin täna väga head mängu teinud. Mängisin kolmanda seti lõpus mõned head geimid, mis tegid täna vahe sisse. Kui servimurde kätte sain, tundsin end mugavamalt."

Kontaveit alles harjub enda sõnul muruväljakuga. Viimase võistlusmängu sel kattel tegi ta 2019. aasta Wimbledoni kolmandas ringis. Just uue kattega kohanemise mõttes võis tänase mängu otsustavasse setti minek isegi kasuks tulla. "Iga mäng ja iga hetk, mis siin murul saab veeta, tuleb Wimbledoni jaoks kasuks," nõustus ta.
Võiksin olla väljakul tiba energilisem või hoogsam. Tahaks, et oleks rohkem äksi sees.
Anett Kontaveit

Võidust hoolimata oli Kontaveit enda suhtes võrdlemisi kriitiline. Positiivsena võtab ta tänasest kaasa kindlasti viimase seti, kuid järgnevatel päevadel loodab ta endas üles leida ka energilisuse. "Võiksin olla väljakul tiba energilisem või hoogsam. Tahaks, et oleks rohkem äksi sees. Positiivne ja hea on, et suutsin need otsustavad kohad hästi mängida. Tundsin, et viimased kolm-neli geimi sellest mängust olid minu selle matši kõige paremad."

Teises ringis kohtub Kontaveit homme 21-aastase Kanada tähe Bianca Andreescuga (WTA 7.), kes avaringis mängis 6:4, 2:6, 6:2 üle ameeriklanna Christina McHale'i (WTA 96.). "See saab olema väga raske matš. Ootan põnevusega võitluslikku mängu. Üritan teha hea mängu, teistmoodi temaga konkureerida polegi võimalik," ütles eestlanna oma järgmise mängu kohta.

Andreescuga on ta varem korra kohtunud, kuid see mäng jäi 2019. aastal Miami turniiri kaheksandikfinaalis Kontaveidi 6:1, 2:0 eduseisul vastase vigastuse tõttu pooleli. Anett sai loobumisvõidu.

Teise ringi mäng on paigutatud kolmapäevases ajakavas peaväljaku kolmandaks matšiks. Väljaku programmi avab kell 13.00 meeste üksikmäng Gael Monfils - Max Purcell. Mitte enne kella 14.30 Eesti aja järgi kohtuvad Elena Rõbakina ja Elina Svitolina ning siis alles kolmanda paigutusega Andreescu ja Kontaveit - eeldatavalt võiks see mäng alata 16.00-16.30 ajal, aga võib ka hiljem.

Karmid piirangud mõjuvad raskelt


Wimbledoni suure slämmi turniir stardib juba sel pühapäeval. Suurturniiri eelsete võistluste puhul ei tea kunagi, kui palju keegi end vigastuste hirmus tagasi hoiab. Kontaveit on enda sõnul juba loomult ettevaatlikum mängija.

"Eks mängima peab ikka täiega. Kui end väga tagasi hoida, siis sel tasemel väga kaugele ei jõua. Üldiselt olen ma juba natuurilt ettevaatlik inimene. Ma ei tee sel kattel, kui ei tunne end mugavamalt, kunagi lisasamme ega pidurda nii äkiliselt. Muru võib ka libe olla. Õhtu läks väga jahedaks ja pimedaks, tuligi natuke ettevaatlikum olla," lausus Kontaveit.

Suurbritannia on praegusel ajal tuntud oma karmide koroonareeglite poolest. Sealseid piiranguid pelgas Kontaveit juba French Openi järel ajakirjanikega rääkides. Nüüd Inglismaal kohal olles tõdes ta, et tennisisti elu vähemalt Eastbourne'i turniiril lihtne ei ole.

"Reeglid on karmid. Koos meile määratud saatjaga ei tohi mujale minna kui ainult hotellist väljakule. Hotell asub väljakutest 200 meetri kaugusel. Ütlen ausalt, ei ole üldse lihtne nii pikalt sellist asja teha. See on keeruline," rääkis Kontaveit.

Matši tipphetked: