„Koolispordi kõige olulisem eesmärk on noorte liikumisharrastuse ja sportimise kvaliteedi parandamine, et iga Eesti noor tegeleks kehaliselt aktiivse tegevusega. Presidendina soovin koolispordi viia kvalitatiivselt uude staadiumisse, mis esitab uued väljakutsed nii mulle presidendina, kui ka Eesti spordiringkonnale laiemalt. Spordimehena tean, et eeskätt tuleb hinnata füüsilist pingutust, mitte ainult tulemusi ja norme. Siis tulevad ka tulemused,“ sõnas Kanter.

Alates 2011. aastast Koolispordi liidu presidendi ametit pidanud Lauri Luik ütles omalt poolt: "Eesti Koolispordi Liidu eesmärk on tutvustada koolinoortele spordi ja tervislike eluviiside olulisust kui täisväärtusliku ja õnneliku elu üht alustala. Terve füüsis on terava vaimu üks olulisi eeldusi, mistõttu peame hästi tähtsaks, et aina suurem hulk koolinoori oleksid füüsiliselt aktiivsed. Nende mõtetega soovin teatepulga uuele presidendile edasi anda ja soovin talle jõudu uues ametis."

Toetust avaldati ka Elva Gümnaasiumi direktorile, Tarmo Postile, kes asub ametisse asepresidendina. Eesti Koolispordi Liidu peasekretäril Madis Pettail on tehtud valiku üle hea meel. „Saime enda ridadesse väga hea ja spordimeheliku koolijuhi,“ kiitis Pettai.

“Tarmo Posti tugevuseks võib pidada pikka kogemust koolijuhina, selget ja konkreetset tulevikuvisiooni ja meeskonnatöö väärtustamist.”

Uus juhatus valiti kolmeks aastaks ning nende volitused lõppevad 2024. aasta mais.

Juhatusse osutusid valituks Olga Bortsova, Kaspar Koolman, Raina Luhakooder, Elina Martin, Ulvi Mägi, Tiina Otsa, Piret Reinfeld, Tiina Tooding ja Margus Soome.

EKSL-ist on saanud olulisim koostööpartner Haridus- ja Teadusministeeriumile, olles strateegiline partner spordihuvialavaldkonna elluviimisel ja rakendamisel. Koolispordiliit on katuseorganisatsiooniks nii Eesti Akadeemilisele Spordiliidule kui ka Eesti Kutsekoolispordi Liidule, toetades ühtekokku ca 225 852 noore sportliku ja tervisliku eluviisi kujundamist.