Viimases voorus tegid 2:2 viigi nii Saksamaa – Ungari kui ka Portugal – Prantsusmaa.

Eelmise EM-i finaali kordusetenduses pääses Portugal juhtima 31. minutil, kui Cristiano Ronaldo realiseeris penalti. Prantsusmaa jõudis viigini esimese poolaja teisel üleminutil tänu Karim Benzema täpsele penaltile.

Teise poolaja alguses (47. minutil) pääses Prantsusmaa tänu Benzema teisele väravale 2:1 juhtima. Sellele vastas Ronaldo aga 60. minutil taaskord täpse penaltiga.
Portugal - Prantsusmaa.

Ronaldo on nüüd Portugali koondise eest löönud 109 väravat ja sellega kordas ta rahvuskoondiste maailmarekordit. Omal ajal sai 109 tabamust kirja ka Iraani legend Ali Daei.

Käimasoleval turniiril on Ronaldo viie tabamusega praegu suurim väravakütt. Kõikide EM-finaalturniiride peale on ta löönud 14 väravat, millega ta on läbi aegade edukaim. Selles arvestuses on teine Michel Platini üheksa tabamusega.

Teises samal ajal toimunud kohtumises oli Saksamaa suurtes raskustes ning nad olid lähedal alagrupis viimaseks jäämisele.

Ungari pääses juhtima 11. minutil tänu Adam Szalai tabamusele. Saksamaa jõudis viigini alles 66. minutil tänu Kai Havertzile. Ungari läks aga juba 68 minutil uuesti juhtima, kui skoori tegi Andras Schäfer. Saksamaa päästjaks osutus lõpuks 84. minutil Leon Goretzka.
Saksamaa - Ungari.

F-alagrupi lõplik tabeliseis: 1. Prantsusmaa 5 punkti, 2. Saksamaa 4, 3. Portugal 4, 4. Ungari 2.

Kaheksandikfinaalide paarid:
Belgia – Portugal
Itaalia – Austria
Prantsusmaa – Šveits
Horvaatia – Hispaania
Rootsi – Ukraina
Inglismaa – Saksamaa
Holland – Tšehhi
Wales – Taani

Enne mänge:

Tabeliseis enne viimast vooru: 1. Prantsusmaa 4 punkti, 2. Saksamaa 3 punkti, 3. Portugal 3 punkti, 4. Ungari 1 punkt.

Prantsusmaa on enne viimast vooru endale juba edasipääsu taganud ehk nende puhul käib mäng veel alagrupi võitmise peale. Samal ajal on prantslastel võimalik tiitlikaitsja Portugal pakkima saata. Portugalil on viimase vooru eel kolm punkti ja väravate vahe ühega plussis. Portugal pääseks kaheksandikfinaali võidu, viigi ja minimaalse kaotuse korral. Suureskoorilise kaotuse puhul võib portugallaste turniir läbi saada.

Saksamaa ja Ungari vahelises heitluses on ungarlastel kindlasti võitu vaja. Viigi ja kaotuse korral on ungarlaste turniir läbi. Saksamaale piisab edasipääsuks ka viigist.

Saksamaa ja Ungari eeldatavad algkoosseisud

Saksamaa: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Gündoğan, Kroos, Gosens; Sané, Gnabry, Havertz.

Ungari: Gulácsi; Botka, Orbán, At. Szalai; Négo, Kleinheisler, Ádám Nagy, Schafer, Fiola; Ád. Szalai, Sallai.

„Mängisime Portugali vastu hea tempoga ning suutsime palli kiiresti liigutada. Eelseisev kohtumine saab olema keeruline, kui Ungari hakkab kaheksa või üheksa mehega kaitsma ja keskendub ainult vasturünnakutele. Nad on oma ohtlikkust juba tõestanud,” sõnas uefa.com’i vahendusel Saksamaa peatreener Joachim Löw.

„Tahame hästi esineda. Peame jääma siiski realistideks. Loodetavasti suudame Münchenis näidata oma parimat mängu,” lisas omalt poolt Ungari peatreener Marco Rossi.

Portugal – Prantsusmaa eeldatavad algkoosseisud

Portugal: Rui Patrício; Nélson Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro; Danilo, Renato Sanches, Bruno Fernandes; Bernardo Silva, Ronaldo, Diogo Jota.

Prantsusmaa: Lloris; Koundé, Varane, Kimpembe, Hernández; Pogba, Kanté, Tolisso; Griezmann, Benzema, Mbappé.

„Peame Saksamaa käest saadud kaotusest tegema õiged järeldused. Peame oma pead puhtaks saama, kuna meid ootab ees väga oluline mäng Prantsusmaaga,” sõnas Portugali peatreener Fernando Santos.

„Kõige tähtsam on, et mul on jätkuvalt suur usk Karim Benzema võimetesse. Samamoodi on kogu tiimil temasse suur usk. On mänge, kus ründajad ei löö väravaid. Neid hinnatakse lihtsalt nende järgi,” märkis Prantsusmaa peatreener Didier Deschamps.

F-alagrupi võitjat ootab ees üks alagruppide kolmanda koha meeskond. F-alagrupi teisena lõpetav tiim mängib kaheksandikfinaalis Inglismaaga.