Müncheni linn tegi sellise taotluse, sest soovis toetada LGBT kogukonda ja protestida Ungari parlamendis kinnitatud seaduse vastu, mis keelustas homoseksuaalsuse propaganda alaealiste hulgas.

"UEFA on poliitiliselt ja religioosselt neutraalne organisatsioon. Arvestades selle taotluse poliitilist konteksti, sest sõnumit taheti saata Ungari parlamendile, peab UEFA palve tagasi lükkama," kinnitati Euroopa jalgpalliliidust uudisteagentuurile AFP.

Ungari välisminister Peter Szijjarto teatas ajakirjanikele, et Müncheni linna taotlus oli sekkumine teise riigi sisepoliitikasse.

"Spordi ja poliitika segamine on väga kahjulik ja ohtlik," sõnas välisminister Norra rahvusringhäälingule NRK.

"Jumal tänatud, et Euroopa jalgpalliljuhtidel on endiselt mõistust ja nad ei lähe poliitiliste provokatsiooniga kaasa," lisas Szijjarto.

Ungari parlament võttis eelmisel nädalal vastu seaduseelnõu, mis keelab igasugust homoseksuaalsust või soo muutmist kujutava või propageeriva sisu näitamise alla 18-aastastele.

Saksamaa esiväravavaht Manuel Neuer on käesoleval EMil kandnud solidaarsusest LGBT kogukonna vastu vikerkaarevärvides käepaela.