EM-i kahe viigiga alustanud Hispaania sai lõpuks püssi paukuma, kui viimases voorus alistati 5:0 Slovakkia.

Esmalt jättis Hispaania poolel Alvaro Morata penalti realiseerimata, kuid seejärel aitas Slovakkia väravavahi Martin Dubravka õnnetu omavärav 30. minutil hispaanlased juhtima. Esimese poolaja kolmandal üleminekutil suurendas hispaanlaste eduseisu Aymeric Laporte.

Teisel poolajal skoorisid Hispaania poolelt veel Pablo Sarabia 56. minutil, Ferran Torres 67. minutil ja lõppseisu vormistas Juraj Kucka omavärav 71. minutil.
Slovakkia vs Hispaania.

Teises samal ajal toimunud kohtumises alistas Rootsi 3:2 Poola. Rootsil oli edasipääs juba varasemalt selge, kuid võit tagas neile ka alagrupi esikoha. Poola saldoks jäi lõpuks üks punkt ja alagrupi viimane koht.

Rootsi asus juhtima juba 2. minutil Emil Forsbergi väravast. 59. minutil lõi Forsberg oma teise värava. Poola tuli tänu Robert Lewandowski 61. ja 84. minuti tabamustele mängu tagasi, kuid poolakatel tuli edasipääsuks püüda võitu. Lõpuks tõi neljandal üleminutil Rootsile 3:2 võidu hoopis Viktor Claesson.
Rootsi - Poola.

E-alagrupi lõppseis: 1. Rootsi 7 punkti, 2. Hispaania 5 punkti, 3. Slovakkia 3 punkti, 4. Poola 1 punkt.

Hispaania läheb nüüd kaheksandikfinaalis vastamisi Horvaatiaga. Rootsit ootab ees aga üks kolmanda koha omanik.

Enne mänge:

Viimases mänguvoorus lähevad omavahel vastamisi Rootsi – Poola ning Slovakkia – Hispaania. Mõlemad mängud algavad kell 19.00. Delfi Sport hoiab lugejaid sündmuste käiguga kursis.

E-alagrupi tabeliseis enne viimast vooru: 1. Rootsi 4 punkti, 2. Slovakkia 3 punkti, 3. Hispaania 2 punkti, 4. Poola 1 punkt.

Rootsi heitleb siinkohal alagrupi võidu peale. Kui nad Poola alistavad, siis nad on grupi võitjad. Esikoha võivad nad teenida ka viigi korral, kuid sellisel juhul selgub nende täpsem saatus teisest samal ajal toimuvast kohtumisest.

Poola vajab aga kindlasti võitu. Kaotuse ja viigi korral on nende turniir läbi.

Teises samal ajal toimuvas kohtumises on ka olukord üsna selge. Slovakkia pääseb võidu ja viigi korral kindlasti edasi. Edasi kaheksandikfinaali võivad nad pääseda ka minimaalse kaotuse korral. Hispaania pääseb võidu korral kindlasti edasi. Samas piisab neile ka viigist. Ehk Hispaania võib kaheksandikfinaali jõuda kolme viigiga. Kolme viigi korral oleks neil väravate vahe nullis ehk nad edestaksid kindlasti Ukrainat ja Soomet, kellel on väravate vahe miinuses.

Rootsi ja Poola eeldatavad algkoosseisud


Rootsi: Olsen; Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson; S Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg; Isak, Quaison.

Poola: Szczęsny; Bereszyński, Bednarek, Glik; Jóźwiak, Moder, Krychowiak, Zieliński, Puchacz; Lewandowski, Świderski.

„Me ei saa keskenduda ainult ühele mängijale (Robert Lewandowskile). Loomulikult on ta nende parim ja kõige tähtsam mängija, kuid peame kaitses tegutsema meeskonnana. Võitleme ühtse löögirusikana. Meil on paigas kindel struktuur ja kaitseplaan, mis töötavad väga hästi. Oleme alati valmis pingutama,” sõnas uefa.com’i vahendusel Rootsi kaitsja Marcus Danielson.

„Rootsi on väga tugev vastane. Kui isiklikust vaatevinklist vaadata, siis minu viimane kohtumine nendega toimus U18 tasemel ja meie võitsime 1:0. Loodetavasti saavutame kolmapäeval samasuguse tulemuse. Peame olema vaprad. Mulle meeldis meie agressiivne mängustiil kohtumises Hispaaniaga,” lisas omalt poolt Poola kaitsja Tymoteusz Puchacz.

Slovakkia ja Hispaania eeldatavad algkoosseisud


Slovakkia: Dúbravka; Pekarík, Šatka, Škriniar, Hubočan; Kucka, Hrošovský; Haraslín, Hamšík, Mak; Duda.

Hispaania: Unai Simón; Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Gayà; Llorente, Busquets, Thiago; Gerard Moreno, Morata, Traoré.

„Kohtumistes Rootsi ja Poolaga olime meie autsaiderid. Hispaania on meie vastu veelgi suurem favoriit. Lisaks on nad ühed suuremad soosikud kogu turniiri võitmiseks. Peame mänguks korralikult valmistuma. Usun endiselt, et meid võib saata edu,” sõnas Slovakkia peatreener Štefan Tarkovic.

„Oleme väga näljased. Tahame võitu. Tahame rohkem punkte. On tähtis, et sõltume ainult iseendast. Mängime koduväljakul ja tegemist on justkui play-off’i kohtumisega. Teame, mida peame parandama, et võita,” rääkis pressikonverentsil Hispaania koondise kaitsja Cesar Azpilicueta.

E-alagrupi võitja läheb kaheksandikfinaalis vastamisi ühe kolmanda koha meeskonnaga. Alagrupi teist ootab aga ees Horvaatia.