Inglismaa võiduvärava tšehhide vastu lõi Raheem Sterling, kes suunas 12. minutil palli peaga võrku pärast Jack Grealishi täpset söötu. Juba teisel minutil oli Sterling pääsenud väravavahi Tomas Vaclikiga üks-ühe vastu ja tõstnud palli üle puurivahi, kuid see põrkas posti.

Kohtumise lõpuminutitel saatis palli võrku ka vahetusest sekkunud Jordan Henderson, kuid seda väravat suluseisu tõttu ei loetud.

Teises kohtumises Horvaatia ja Šotimaa vahel pääsesid horvaadid 17. minutil Nikola Vlasici väravast juhtima, ent Callum McGregor täpne kauglöök avapoolaja lõpus tõi tabloole viigi. Horvaadid kindlustasid 3:1 võidu teisel mängupoolel, kui esmalt lõi vanameister Luka Modric ilusast kauglöögist palli ühe puutega võrku ja siis jõudis sihile teine vanameister Ivan Perisic, kes suunas nurgalöögi järel palli peaga väravasse.

Inglismaa lõpetas alagrupi 7 punktiga, nii Horvaatia kui Tšehhi kogusid 4 punkti, kuid parem väravate vahe viis teisena edasi horvaadid. Ka tšehhid saavad kolmanda koha meeskonnana kindlasti edasi. 25-aastase vaheaja järel EMile jõudnud Šotimaa piirdus ühe punktiga.

Inglased lähevad kaheksandikfinaalis vastamisi F-grupi teise meeskonnaga, kelleks võib osutuda nii Prantsusmaa, Saksamaa, Portugal kui Ungari.

Horvaatia võib saada hoopis kergema vastase, sest nemad kohtuvad järgnevalt E-grupi teise koondisega. Seal on hetkel liider Rootsi (4p), teine Slovakkia (3p), kolmas Hispaania (2p) ja neljas Poola (1p).


Mängude eelvaade:

Enne viimast vooru on Tšehhil ja Inglismaal võrdselt 4 punkti, kuid
tšehhidel piisab parema väravate vahe tõttu alagrupi võiduks ka viigist. Horvaatia vajab samas Šotimaa vastu vaid võitu, et edasipääsulootus ellu jätta. Hetkel on nii horvaatidel kui šotlastel - kes näitasid Inglismaaga viigimängus võimsat sisu -, vaid üks punkt.

Inglismaa vs Tšehhi

Inglismaa-Tšehhi eeldatavad algkoossseisud (uefa.com andmetel):

Inglismaa: Pickford; Trippier, Stones, Maguire, Shaw; Phillips, Rice; Foden, Grealish, Sterling; Kane.

Tšehhi: Vaclík; Coufal, Čelůstka, Kalas, Bořil; Souček, Holeš; Masopust, Darida, Jankto; Schick.

Inglismaa peatreener Gareth Southgate: "Me teame tšehhide kvaliteeti. Mõned nende mängijad on tulnud Premier League`i ja olnud sel hooajal suurepärased. Tšehhi treener on teinud väga head tööd ja meid ootab raske vastane."

Ühtlasi kinnitas Southgate, et nii vigastusest taastunud Manchester Unitedi keskkaitsja Harry Maguire kui Liverpooli keskväljamees Jordan Henderson "saavad homme mänguaega".

Sky Sports teatas täna, et Tšehhiga mängust jäävad eemale Mason Mount ja Ben Chilwell, kes puutusid pärast Šotimaa mängu lähedalt kokku koroonapositiivse Billy Gilmouriga. Mount ja Chilwell peavad olema karantiinis kuni järgmise esmaspäevani.

Tšehhi peatreener Jaroslav Šilhavý: "See, kuhu me jõuame, võib sõltuda teise matši tulemusest ja see on midagi, mida me ei saa mõjutada. Mida me saame mõjutada, on meie enda sooritus ja me keskendume sellele."

Mängu peakohtunik on portugallane Artur Dias.

Horvaatia vs Šotimaa

Horvaatia ja Šotimaa mängus vajavad mõlemad edasipääsuks vaid võitu. Kahe punktiga alagrupi kolmas meeskond kindlasti play-offi ei jõua.

Eeldatavad algkoosseisud (uefa.com andmetel):

Horvaatia: Livaković; Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol; Modrić, Brozović, Kovačić; Ivanušec, Perišić; Petković.

Šotimaa: Marshall; Hendry, Hanley, Tierney; O'Donnell, McTominay, McGregor, McGinn, Robertson; Dykes, Adams.

Horvaatia peatreener Zlatko Dalić: "Võit on see, mis annab sulle positiivse atmosfääri ja me pole seda veel saanud. Venemaal (MM 2018 - toim.) meil see oli, kuid siin oleme olnud pidevalt punases ega ole leidnud oma rütmi. Ma eeldan, et Šotimaa tuleb meie vastu nagu Inglismaaga mängule, kus nad näitasid vägevat võitlust, sest nad teavad, et oma publiku ees tagab võit neile ajaloolise edasipääsu."

Šotimaa peatreener: Steve Clarke: "Horvaatia on hea meeskond, kes suudab palli edukalt liigutada. Neil on keskväljal kaks tõelist tippmängijat Kovačići ja Modrići näol ning me peame nendega hakkama saama."

Mängu peakohtunik on argentiinlane Fernando Andres Rapallini.

Kaheksandikfinaalis ootab selle grupi võitjat F-grupi teine meeskond, kelleks võib olla nii Prantsusmaa, Saksamaa, Portugal kui Ungari.

Selle grupi teine meeskond võib saada hoopis kergema vastase, sest kohtub E-grupi teise koondisega. Seal on hetkel liider Rootsi (4p), teine Slovakkia (3p), kolmas Hispaania (2p) ja neljas Poola (1p).