Nii Durant, Harden kui Adebayo on koondise juhtidele andnud suulise nõusoleku, kirjutas ESPN.

32-aastane Durant tõestas, et suudab suurepärast korvpalli mängida ka pärast Achilleuse kõõluse rebendit. Netsi jaoks teise ringiga lõppenud play-off'is viskas Durant keskmiselt 34,3 punkti ja võttis 9,3 lauapalli. Harden mängis aga reie tagalihase traumaga ja seetõttu oli tema otsus üllatav.

Olümpiamängudelt on Durant kulla võitnud nii 2012. kui ka 2016. aastal, Harden oli tiimis 2012. aastal.

23-aastane Adebayo on Miami Heati põhitsenter. 206 cm pikkune korvialune jõud valiti 2020. aastal NBA Tähtede mängule ja ta on kahel korral pääsenud ka teise kaitseviisikusse.

Peale nende on koondises mängida lubanud Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Devin Booker (Phoenix Suns) ja Bradley Beal (Washington Wizards). Lisaks on suur tõenäosus Tokyos näha Draymond Greeni (Golden State Warriors) ja Jayson Tatumit (Boston Celtics).

Läbi aegade parim viskaja Stephen Curry (Golden State Warriors) otsustas aga Tokyo olümpiast loobuda. Samamoodi talitab Donovan Mitchell (Utah Jazz). Lisaks nendele ei mängi kindlasti LeBron James (Los Angeles Lakers) ja Jimmy Butler (Miami Heat), nende puudumine oli teada juba varem.

USA koondise peatreener on Gregg Popovich.