Poolakas osaleb Safari rallil Ford Fiesta Rally3 masinaga, mille valmistab talle ette M-Spordi Poola võistkond. 91-aastaselt saab temast vanim MM-sarjas startinud sõitja.

"Loomulikult on tegu väga suure väljakutsega ja minu eesmärk on lihtsalt finišisse jõuda. Olen alati arvanud, et Safari ralli on suurepärane. Tulen tagasi, sest tahan näha, kuidas see tänapäevasel kujul välja näeb," rääkis Zasada WRC-sarja kodulehele.

Zasada startis viimati 1997. aastal ning just Safari rallil. Toona sai ta elukaaslase Ewa kõrval 12. koha. Tänavune Keenia etapp on Zasada jaoks karjääri üheksas.

Safari rallilt pärineb Zasada parim tulemus 1972. aastast, kui ta sai legendaarse Hannu Mikkola järel Porsche 911S roolis teise koha.

"Need olid väga rasked rallid. Kõige pikem Safari ralli oli 1972. aastal, siis läbisime 6480 kilomeetrit. Võitja oli ajakavast üheksa tundi maas. Sõitsin kolm päeva ja kolm ööd ilma mingi pausita. Tee joomine aitas mind palju. Arvan, et vastupidavuse osas olid toonased rallid kolm või neli korda raskemad kui praegu," meenutas Zasada.

Pika karjääri jooksul krooniti Zasada kolmel aastal (1966, 1967, 1971) Euroopa meistriks. Lisaks sai ta kolmel hooajal üldarvestuses teise koha. Kuna autorallis korraldati esimesed maailmameistrivõistlused alles 1973. aastal, siis seni peetigi Euroopa meistrit kogu maailma parimaks sõitjaks.

Praegu hoiab WRC-sarja vanuserekordit enda käes norralane Leif Vold-Johansen, kes alustas 1994. aastal Monte Carlo rallit 82-aastasena ja lõpetas 83-aastasena, sest tema sünnipäev oli ralli ajal.