B-alagrupis oli viimase vooru eel sisuliselt kõik veel võimalik. Ainus kindel asi oli belglaste edasipääs, kuid alagrupi võit tuli ikkagi veel ära vormistada. Sellega saadi lõpuks hakkama, kui Soome alistati 2 : 0. 74. minutil sündinud kohtumise avavärav läks kirja soomlaste väravavahi Lukas Hradecky omaväravana. Lõppseisu vormistas Romelu Lukaku 81. minutil.
Soome vs Belgia.

Taani alistas samal ajal Kopenhaagenis 4 : 1 Venemaa. Taanlased asusid juhtima 38. minutil Mikkel Damsgaardi kauglöögi järel. 59. minutil tegid venelased Taanile tõelise kingituse, kui Yussuf Poulsenile anti pall jala peale ja ründaja lõi tühja väravasse.

70. minutil lõi Artjom Džjuba venelaste poolelt penaltist ühe värava tagasi. Seejärel tuli veel korralik Taani pidu. 79. minutil sai kauglöögist värava kirja Andreas Christiansen ning 82. minutil vormistas lõppseisu Joakim Maehle.
Venemaa vs Taani.

B-alagrupi lõppseis: 1. Belgia 9 punkti, 2. Taani 3 punkti, 3. Soome 3 punkti, 4. Venemaa 3 punkti.

Nii Taani, Soome kui ka Venemaa kogusid võrdselt punkte ning otsustavaks sai väravate vahe. Taani tõusis nii teiseks ja pääses otse play-off’i. Soome sai kolmanda koha, kuid play-off’i pääsemine on nende jaoks keeruline, kuna nende väravate vahe on -2. Venemaa sõidab aga koju.

Praeguseks on kõik mängud ära peetud kolmes alagrupis. A-alagrupis sai kolmanda koha Šveits nelja punktiga ning praeguseks on nad taganud juba endale ka pääsu play-off’i.

C-alagrupis sai kolme punktiga kolmanda koha Ukraina. Ukrainlastel on aga Soome ees eelis, kuna nende väravate vahe on 1. Seega Soome saaks play-off’is jätkata, kui järelejäänud kolmes alagrupis oleksid kaks kolmanda koha meeskonda neist kehvemad.

B-alagrupi võitja Belgia saab kaheksandikfinaaliks nüüd vastaseks ühe neljast kolmanda koha omanikust. Edu korral ootab neid veerandfinaalis aga Itaalia või Austria.

Taani läheb kaheksandikfinaalis vastamisi aga Walesiga. Veerandfinaalis ootaks Holland või üks kolmanda koha meeskond.

Belgia ja Soome kohtumises pannakse paika alagrupi võitja. Belgiale piisab esikoha tagamiseks viigist. Kui Soome tahab tõusta grupi võitjaks, siis tuleb Belgia alistada. Kui aga Venemaa alistab Taani, siis võib tekkida olukord, kus kolmel meeskonnal on kuus punkti.

Samas võib B-alagrupis tekkida ka olukord, kus kolmel meeskonnal on kolm punkti. See juhtub olukorras, kus Belgia alistab Soome ning Taani seljatab Venemaa. Sellisel juhul hakatakse vaatamata väravate vahet. Seega on praegu B-alagrupis olukord, kus teiseks võib tõusta ka Taani, kes on seni mõlemad kohtumised kaotanud.

Soome – Belgia eeldatavad algkoosseisud

Soome: Hradecky; O’Shaughnessy, Arajuuri, Toivio; Uronen, Kamara, Sparv, Kauko, Raitala; Pukki, Lod.

Belgia: Courtois; Alderweireld, Denayer, Vertonghen; Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco; Mertens, Lukaku, E Hazard.

„Ootame väga eelseisvat kohtumist. Ilmselt on tegemist Soome jalgpalliajaloo kõige tähtsama matšiga. See on fantastiline, et oleme jätkuvalt olukorras, kus kõik sõltub meist endist. Võime isegi alagrupi võita. Mängus on väga palju,” sõnas uefa.com’i vahendusel Soome peatreener Markku Kanerva.

„Alagrupi võitmine on alati prestiiži küsimus. Tahame kindlasti gruppi võita. Alati võib juhtuda olukord, kus grupi võitmine ei ole kõige kasulikum, kuid jalgpallis võib alati tulla üllatusi. Ka MM-il oli meil näiteks Jaapaniga palju raskem kui Brasiiliaga. Selliseid asju ei saa ette näha,” lisas omalt poolt Belgia väravavaht Thibaut Courtois.

Venemaa – Taani eeldatavad algkoosseisud

Venemaa: Safonov; Barinov, Divejev, Džikija; Mário Fernandes, Zobnin, Ozdojev, Karavajev; Mirantšuk, Golovin; Džjuba.

Taani: Schmeichel; Mæhle, Kjær, Christensen, Wass; Damsgaard, Højbjerg, Delaney; Poulsen, Cornelius, Braithwaite.

„Kahe viimase suurturniiri jooksul saab see olema meie jaoks esimene kohtumine, kus me ei mängi koduväljakul. Staadionil ei ole ka meie fänne. Siiski ei ole see meie jaoks probleem. Me ei ole viimase viie aasta jooksul kasutanud kordagi sõna probleem. Teame, kuidas sellises olukorras tegutseda. Meie ülesandeks on teha oma tööd võimalikult hästi ja saavutada hea tulemus,” märkis Venemaa juhendaja Stanislav Tšertšessov.

„Peame mängima võidu peale. Ees ootab uskumatult raske matš. Venemaa on hea meeskond. Me kõik teame, et jõuga ei saa asju teha. Peame olema tasakaalukad ning vältima vigu. Ees ootab hea ja pikk mäng,” sõnas Taani peatreener Kasper Hjulmand.

B-alagrupi võitjat ootab kaheksandikfinaalis ees üks neljast alagrupi kolmanda koha meeskonnast. B-alagrupi teine läheb play-off’i avaringis vastamisi aga Walesiga.