See juhtus pärast Interi lüüasaamist Barcelona käest Hispaania Primera play-off’i veerandfinaalis, mängus, milles Pola lõi juba esimestel sekunditel värava, mõned minutid hiljem aga langes mängust vigastuse tõttu välja. Mängu õnnetu lõpu pärast kurb, kuid tehtud tööga rahul Pola rääkis Hispaania pressile sellest, et tema ees on juba uus ülesanne, mis teda motiveerib.

Mis tunded teid pärast viimast mängu Interi eest valdavad?

On suur rahutunne, olen oma tööga rahul. Kahju, et pidin väljakult teisel minutil lahkuma, ehk oleks kõik veel teisiti läinud. Nüüd on mul aega mõelda sellest, mis juhtus. Survet enam pole ja tahan tähelepanu mujale viia.

Hiljuti avaldasite sotsiaalmeedias enesekindlalt mõtte, et see mäng ei saa olema hüvastijätt...

Jah, kuna nägin oma partnerite meelestatust, olin ka väga motiveeritud. Kuid kõik lõppes. Muidugi, kui oleksin väljakul olnud, oleksin saanud meeskonda rohkem aidata. Mitte üksnes mängu tasandil, vaid moraalselt, et seista lõpuni, tänu oma kogemusele ja motivatsioonile. Vaatasin teist poolaega erakorralise abi osakonnast ja arvan, et meid vedas alt närviline õhkkond, et lihtsalt lakkasime võidu eest edasi võitlemast liiga vara.

Millal võtsite vastu otsuse Interi eest mängimine lõpetada?

See ei olnud minu otsus, vaid eranditult klubi oma, kes mulle lepingu pikendamist ei pakkunud. Sport tugineb saavutustel, nad arvavad, et minu tulemused ei hakka klubi ootustele vastama ja pean sellega leppima. Ma pole nõus, sest tean ennast hästi ja usun, et hakkan taas tipptasemel mängima.

Olete varem sellele mõelnud, et nad võivad nii käituda?

Teadsin, et see võib juhtuda, kuid ei arva, et teadvustasin seda lõpuni. Minu eesmärgiks oli lõpetada karjäär Interis, iseäranis nii paljude aastate möödudes. Kuid näen seda kõike enda seisukohalt, ent klubi juhindus minu etteastetest viimase pooleteise aasta jooksul, kui COVID ja traumad mul palju mängida ei võimaldanud. Nad arvestasid ka majanduslikku olukorda ja võtsid otsuseid vastu oma volituste piires.

Kas oleksite olnud valmis jätkama kehvematel tingimustel?

Muidugi, ja andsin sellest klubile ka teada. Teadsin, et traumad on minu tööd mõjutanud ja oleksid minu töötasu alandanud. Kuid asi polnud selles, nad ei teinud pakkumist lepingu pikendamiseks.

Olete pettunud?

Ma pole vihane ega kavatse kellegagi klubist suhteid rikkuda. Inter on mängijate huvidest kõrgemal ja ta on seda tõestanud kogu oma ajaloo jooksul. Ma pole kellestki teisest olulisem. Oluline on see, et mina kui isiksus jätan siia sellise pärandi, millise ma klubi ajaloole jätan.

Kas võib öelda, et see hooaeg on teie karjääris kõige raskemaks kujunenud?

Võin kindlalt öelda – jah. Alguses sain trauma, mille tõttu ma suuresti ei saanud alustada nii, nagu lootsin. Pärast järgnesid edasilükkamised ja kokkusurutud kalender, siis sain teada, et see jääb minu viimaseks hooajaks siin… Kuid kolm tiitlit ei andnud mulle meeleheiteks põhjust kuni viimase Barca vastu mängitud mänguni. Nad kinkisid mulle lootuse korrata esimest aastat, mil võitsime kõikvõimalikke tiitleid.

Kuidas hindate neid kümmet hooaega?

Väljapaistva perioodina. Tulin siia tiitlite järele ja lahkun 19 trofeega, pluss omamoodi isiklik tunnustus, tiitel, mis on kätte võideldud rahvuskoondise koosseisus… Alati saab ka paremini, kuid minu jaoks on see silmapaistev saavutus. See pole olnud soovile vastav finaal, kuid see ei riku ära kümmet suurepärast aastat. Praegu olen ma kurb, kuid kui mulle oleks hooaja alguses öeldud, et tõstan kaptenina kolmel korral trofeesid enda pea kohale, oleksin öelnud, et see on unistus.

Mis saab teie tulevikust?

Olen juba allkirjastanud lepingu teise klubiga, kuid annan sellest nendega ühiselt teada, kui minu leping siin otsa saab. Tegemist on ambitsioonika projektiga, mida olen vajanud, panen sellele suuri lootusi ja püüdlen suurte eesmärkide poole. Ma pole veel saalijalgpallis viimast sõna öelnud ja väga loodan, et meil kõik õnnestub.

Saate praegu öelda, kas mängite Hispaanias või sõidate välismaale?

Ei, veel ei saa.

Baltic Futsal Marketing sai teada, et Pola jätkab karjääri Bragas, klubi juba tegeleb aktiivselt mängijate üleviimisega ja kavatseb järgmisel hooajal Benficale ning Sportingule tõsist konkurentsi pakkuda.