Avasetis hoidsid mõlemad tennisistid oma servigeime kuni eestlanna eduseisuni 5:4. Siis sai Kontaveit mängu esimesed murdepallid ning kasutas neist teise ära, kindlustades setivõidu 6:4.

Teine sett algas kolme servimurdega, millest kaks tegi Kuznetsova. Üheksandas geimis murdis venelanna ka kolmas kord Kontaveidi pallingu ja võitis seti 6:3.

Otsustav sett kuulus juba Kontaveidile üsna kindlalt - ta murdis venelanna servi viiendas ja üheksandas geimis.

Kontaveit lõi tund ja 57 minutit kestnud matšis kuus ässa, tegi kolm topeltviga ja realiseeris 11-st murdepallist neli. Kuznetsoval oli murdevõimalusi kümme ja ta kasutas neist ära kolm. Mängu üldpunktid jäid eestlanna kasuks 96:90.

Teises ringis on Eesti esireketi vastaseks Kanada tennisist Bianca Andreescu (WTA 7.).

Mäng täispikkuses:

Mängu eelvaade

Kuznetsova on kahekordne üksikmängu suure slämmi tšempion (2009 French Open, 2004 US Open) ning kahekordne slämmivõitja paarismängus (2005 ja 2012 Australian Open).

Naiste omavaheliste matšide seis on 1:1. 2018. aasta Rooma Mastersi teises ringis sai Kontaveit 7:5, 7:5 võidu, kaks aastat hiljem sama turniiri samas faasis oli Kuznetsova tasavägises mängus 4:6, 7:5, 6:3 parem.

Eastbourne'i turniir on tennisistidele viimaseks ettevalmistusturniiriks enne pühapäeval algavat Wimbledoni suure slämmi turniiri.

Kontaveit on selle nädala WTA edetabelis tõusnud kahe koha võrra ning on hetkel maailma 27. reket. Kaia Kanepi, kes enne Wimbledoni ühtegi soojendusturniiri ei mängi, loovutas ühe koha ehk langes 78. positsioonile.

Maailma esikümnes toimus vaid üks muutus, kui ukrainlanna Elina Svitolina möödus USA mänijast Sofia Keninist, tõustes viiendaks. Maailma esireketina jätkab austraallanna Ashleigh Barty, teine on jaapanlanna Naomi Osaka, kolmas rumeenlanna Simona Halep, neljas valgevenelanna Arina Sabalenka.