Täna toimus Viljandi järve ümbruses triatlon, mille raames leidis aset ka Eesti Karikavõistluse neljas etapp kõikidele vanuserühmadele (välja arvatud harrastajad). Põhidistantsi võitsid Armin Angerjärv ja Anette Zukker.

Meeste põhidistantsi võitis Armin Angerjärv ajaga 00:59:54 ja naiste arvestuses Anette Zukker tulemusega 01:09:11. Kõigil kolmel distantsil lõpetas kokku ligikaudu 400 sportlast.

Meeste põhidistantsi võitja Angerjärv sõnas: “Enamus tööd sai rattas tehtud, jooks oli nõrgapoolne, sest ilm tegi oma töö. Samuti pole varem sellises situatsioonis olnud, et peab üksi ees jooksma hakkama ja võib-olla ei osanud niimoodi pingutada.”

Naiste põhidistantsi võitja Zukker nentis: “Ujumine on mul kõige nõrgem külg, seal ma üritasin lihtsalt ära kesta. Kui ma ujumast tulin, siis hakkas minu trumpala - rattasõit. Jooksuraja esimesel ringil hoidsin pigem end tagasi, sest tundsin, et kuumus teeb liiga. Teine ring pingutasin rohkem, sest püüdsin konkurendid kinni.”

Tänase võistluspäeva jooksul anti kolm starti: esimesena läksid rajale noored ja harrastajad (375 m ujumist, 10 km rattasõitu, 2,5 km jooksu), seejärel lapsed (150 m, 4 km, 1,3 km) ning lõpuks juuniorid ja naiste/meeste põhiklassid (750 m, 20 km, 5 km).

Järgmisena saavad triatlonihuvilised end proovile panna Valga triatlonil 4. juulil, kus toimuvad ka Eesti meistrivõistlused kõikidele vanuseklassidele.