Eesti võitis kaks esimest geimi kindlalt, 25:20 ja 25:13. Suurepärases hoos oli Oliver Venno, kes kogus lõpuks Eesti koondise Kuldliiga rekordit tähistavad 28 punkti (+23).

Seejärel Türgi ärkas ja kuigi Eesti poolelt polnud seis lootusetu, hoidsid initsiatiivi pigem vastased. Otsustavas viiendas geimis jäi Eesti 1:5 ja 3:7 kaotusseisu. Eestlased jõudsid veel ühe punkti kaugusele, aga lõpus oli Türgi kindel.

Türgi kasuks paugutas Adis Lagumdzija koguni 36 punkti (+28). Eesti poolelt kogusid Kristo Kollo ja Märt Tammearu mõlemad 15 punkti, Ardo Kreek lisas 12 punkti. STATISTIKA

Eesti kohtub homme kell 18 peetavas Kuldliiga pronksimängus kas Belgia või Ukrainaga.

Enne mängu:

Ka 2019. aastal Tallinnas peetud Kuldliiga poolfinaalis mängis Eesti Türgiga ja kaotas 1:3. Teise finalisti selgitavad kell 21.00 algavas matšis välja võõrustajad belglased ja Ukraina.

Pealtvaatajaid lubatakse mängule minimaalselt. Ajakirjanikele töökohti kätte näidanud ühe korraldaja sõnul on esimesele matšile oodata kahte pealtvaatajat - mõlemad tulevad Türgist - õhtusele Belgia mängule pakuti pallurite pereliikmetele 100 piletit ja teist sama palju VIP-idele. Eesti koondis saab saalis lisaks kahele Kortrijki sõitnud ajakirjanikule ja tiimiliikmete ühe pöidlahoidja küll, teadaolevalt on mängu kohapeale vaatama tulemas alaliidu president Hanno Pevkur.

Belgia koondisele finaalturniiriks appi tulnud kogenud sidemängija Stijn D'Hulst tunnistas, et eelistaks poolfinaalis pigem Eestiga kohtuda.

Ta märkis, et mingis mõttes on poolfinaal isegi keerulisem kui finaal. "Ma arvan nii," sõnas D'Hulst kodumaa meediale. "Ukrainal on suurepäraseid mängijaid, nagu näiteks Oleg Plotnitski Perugia meeskonnast. Ja ärge unustage, et nad lülitasid meid välja viimase EM-i play-off'is. See on väga kõva võistkond, mis on viimastel nädalatel väga hästi esinenud. Sedasi mõeldes oleksin eelistanud kohtuda esmalt Eestiga. Kuid kui sa tahad võitjaks tulla, pead kõigist jagu saama."

Eesti võitis alagrupis Belgiat 3:2 ja 3:1, aga siis D'Hulst kubemevigastuse tõttu ei mänginud, teises kohtumises ei osalenud ka kapten Sam Deroo. Nüüd on mõlemad kohal. D'Hulst märkis, et ta seisund läheb iga päevaga paremaks, kuid päris korras ja vormis ta veel ei ole. "Ausalt öeldes tuli see Final Four minu jaoks nädala võrra liiga vara," tunnistas ta.

Eesti eeldatav algkoosseis: Robert Viiber, Oliver Venno, Kristo Kollo, Märt Tammearu, Ardo Kreek, Timo Tammemaa ja libero Silver Maar.