Sama teema on tegelikult õhus ka siinpool lahte. Anett Kontaveit (WTA 29.) kinnitas viimase suure slämmi turniiri French Openi ajal oma soovi olümpial osaleda, kuid Kaia Kanepi (WTA 77.), kelle koht selle tabeli järgi samuti kindel peaks olema ning kellele Eesti Tennise Liit 2020. aasta sügisel ITF-ilt eriloa välja võitles, oli ebalevam, öeldes: "Nii kaua, kui pole peale saanud, ei hakka midagi otsustama. Ma väga pikalt planeerima ei pea, pole kohustust kellegi ees. Vaatan, kuidas mulle sobib."

"Kogu hooaega vaadates oli Tokyost loobumine Emili jaoks kõige mõistlikum otsus. Nii mentaalselt kui ka füüsiliselt on tähtis jääda juba tehtud plaanide juurde," ütles YLE-le Ruusuvuori treener Federico Ricci.

"Olümpiale minek lööks kogu hooaja plaanid mitmel moel sassi. Emil peab eelkõige tugevdama oma positsiooni ATP tuuril. Ühest riigist ja kontinendilt teisele reisimine ei ole päris valutu. Vahel peab tennisist ka treenima. Loomulikult polnud see lihtne otsus, sest Emil tahab oma riiki esindada alati kui võimalik."

Ruusuvuori olümpiakoht kinnistus pärast mitme nimeka mängija loobumist. Meeste turniiril on oma koha üles öelnud teiste seas Casper Ruud, Dominic Thiem, Rafael Nadal ja Federico Delbonis.

1x
00:00